Bodil Børset ansatt som ny avdelingsleder på Rindal Skimuseum

 

 

Bodil Børset har takket ja til stillingen som avdelingsleder ved MiST - Rindal Skimuseum. Hun tar over jobben etter Kari Elin Bolme Løfaldli, som går av med pensjon. Bodil Børset starter i jobben 1.februar


03.01.2023 - Rita Smedplass
Kategori: Pressemelding

 images2  

 Rindal Skimuseum

 

«Jeg gleder meg til å starte i jobben» sier Bodil Børset. –Rindal skimuseum er et veldrevet museum med solid lokal forankring og engasjerte frivillige. Anlegget ligger sentralt som et hjerte i bygda, tilgjengelig for alle. Sammen med dyktige medarbeidere i Museene i Sør-Trøndelag (MiST) ser jeg fram til å forvalte og formidle den lokale og nasjonale skihistoria og utvikle museet for framtida»

Bodil Børset kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Kulturdirektoratet og har tidligere blant annet vært direktør for Hamsunsenteret. Hun har doktorgrad i litteraturvitenskap og bred erfaring både som leder og forsker.

 «Med Bodil pålaget har vi fått en svært kvalifisert leder som kjenner kultursektoren og det nasjonale museumslandskapet godt. Vi er glade for at hun har takket ja til stillingen og ser fram til at hun skal lede og videreutvikle Rindal skimuseum» sier museumsdirektør ved Orkla Industrimuseum, Are Hilstad.

Rindal skimuseum ble en del av Museene i Sør-Trøndelag i 2020 og er organisert som en avdeling i Orkla Industrimuseum. Bodil Børset blir dermed en del av lederteamet i Orkla Industrimuseum. I tillegg til avdelingslederen har Rindal Skimuseum to faste ansatte, samt museumsverter og omvisere i sommersesongen.

Museene i Sør-Trøndelag er et av landets største museumsforetak, med 12 museer, 27 besøkssteder og ca. 230 ansatte. Selskapet ledes av administrerende direktør Karen Espelund og eies av trønderske kommuner, Trøndelag fylkeskommune og lokale museumsstiftelser.

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer