Bygg

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Byggrynskrem er en litt sunnere variant av riskrem og smaker helt nydelig.


18.09.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Bygg er et gammelt kornslag og inneholder mye fiber som er gunstig for helsen.
Jeg bruker bygg i gjærbakst, grøt og sildball blant annet. Maten får en ”kortere” konsistens enn når vi bruker hvetemel, dette er positivt for fordøyelsen da det ikke ”limer” igjen fordøyelsessystemet slik som hvetemelet gjør. Vafler med byggmel smaker også veldig godt.
Denne gangen blir det hele byggryn i desserten.

Byggynskrem
1 dl byggryn legges i bløt natta over
Tøm av bløtevannet og kok i nytt vann i ca. 1 time
Avkjøl gryna i rennende kaldt vann
3 dl fløte piskes til krem
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Bland byggryna i kremen.

Serveres med fruktsaus
1 l frosne bær (jordbær, bærblanding)
4 ss melis
1 dl rød saft
Alt blandes sammen i en blender eller bruk evt. stavmixer

Namnam……..

Britt G. Moen

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer