Cappuccinokake

Nye oppskrifter er alltid spennende å teste ut, denne oppskrifta på sjokoladekake i langpanne fant jeg i et gammelt ukeblad.
16.03.2014 -
Kategori: Furkunnjmat
Resultatet ble vellykka og kaka var enkel å lage, så da er den kvalifisert til å bli med i furkunnjmatspalta.
Cappuccinokake
225 g sukker
4 egg
225 g smør
2 ss kokende vann
3 ts pulverkaffe
1 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og løs opp pulverkaffe i kokende vann. Ha smør og kaffe i melken for å avkjøle blandingen. Rør melkeblandingen i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en liten langpanne (ca 25x35 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter.
Krem
150 g kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
et par dråper romessens
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme, avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Visp kremfløten til krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling slik at kremen stivner.
Du finner flere oppskrifter på www.furkunnjmat.no
God søndag!
tekst/foto
Britt G. Moen