Coop Meldal og Coop Å – blant de aller beste i landet!

12.06.2009 - Frode Langeng
Se bilder under artikkelen.
Ikke nok med det – når vi ser på forrige undersøkelse fra 1. kvartal, viser det seg faktisk at resultatet var enda bedre enn nå! Da fikk COOP Meldal høyest poengsum av samtlige selvstendige COOP-lag i Norge! Og COOP Å ble nr. 2!
Kriteriene som butikkene blir bedømt etter går bl.a. på ryddighet, renhold, frukt/grønt-avdeling, ferskvare, kundemøter og totalopplevelse. Noen av kommentarene på undersøkelsen til COOP Meldal var: ”Pyntet med blomster!”, ”Flotte gater”, ”Ren butikk” og ”Meget bra varetrykk” (dvs fulle hyller).
–Vi har satset på å få en fin butikk, sier Børset, -og i fjor oppgraderte vi ganske mye på kjøle- og frysedisker, utearealet, asfaltering m.m. Tiltakene førte til et underskudd i fjor, men Børset tror det må til; -vi tror det er verd det, og det viser jo nå også resultatene fra disse undersøkelsene. Man må fornye seg.
Geir er opprinnelig rindaling, men flyttet til Meldal i 1993. Han begynte i COOP i 1985 og ble daglig leder i COOP Meldal BA i 1996. Geir gikk rett fra skole til butikkfaget, og har bl.a. gått BI på Heimdal.
Både COOP Meldal og COOP Å er et egne foretak og ikke med i COOP Orkla Møre-sammenslutningen. COOP Meldal har økt omsetningen hvert år, og lå i fjor på 21,9 mill. kr., mot 14,7 mill. i 1999. COOP Meldal har nå i ett år vært et ”COOP Nye Marked”-konsept, som innebærer både et større vareutvalg og lavere priser. De økte også salget med 10-11% i fjor, og det var spesielt mye på dagligvarer. Butikken tjener mye på hytteturistene, og selger også jakt- og fiskekort.
COOP Meldal har også investert i asfaltering og utearealet forøvrig.
Coop Meldal er et såkalt "Coop Nye Marked".
Daglig leder Geir Børset er svært fornøyd med kundeundersøkelsene, og fremhever dyktige ansatte som forklaringen på de gode resultatene.
Reidun Grefstad er ansatt i administrasjon og resepsjon.
Coop Meldal har prioritert bl.a. frukt- og grøntdisken.
Det er tydelig at kundene er fornøyde.
Ikke alle butikker har sitteplasser eller salatbar.
Daglig leder Geir Børset kan også vise frem en velfylt "non-food"-avdeling med verktøy, jernvare, maling m.m.