Den Norske Epledagen i dag 

 

Er det noe vi nordmenn liker så er det epler. Ca 11 kg epler spiser hver nordmann i året. Da er det vel bare på sin plass å ha en norsk epledag. 

17.10.2008 -
Kategori: Arkiv

I 1990 tok opplysningskontoret for frukt og grønnsaker initiativet til å etablere Den Norske Epledagen. Gjennom disse 16 årene har blant annet skolene blitt inspirert og stimulert til å feire dagen med et mangfold av tiltak og aktiviteter. Du skal lete lenge etter en mer sunnhetsfremmende frukt enn eplet. Proppfull av antioksidanter, vitaminer, sporstoffer, fiber og flavonoider er eplet en svært velsmakende måte å holde seg frisk og opplagt på. Men norske epler er ikke bare sunne, de er også de mest velsmakende eplene i hele verden, og det sørger klimaet vårt for. Eplet trives best med lange, lyse sommernetter og kjølige netter utover sensommeren. Det blir kvalitet av slikt. Årets eplehøst er dessuten den beste på lenge når det gjelder både kvalitet og mengde. Hele 9350 tonn epler er høste fra norsk epletrær, og da skulle man ikke mangle epler til å feire denne dagen.

Eplekake

125 g mykt smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
1/2 ts sitronsaft
1 ss kaldtvann
4 epler
sukker,kanel og hakkede mandler til pynt.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Press sitronsaft, og kaldt vann røres inn helt til slutt. Hell røren i en smurt form 20- 22 cm stor. Skrell eplene og del dem i to. Ta ut kjernehuset. Legg de halve eplene med snittflaten ned mot bordet og del i tynne skiver nesten igjennom. Legg eplene over deigen og trykk dem litt ned. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler
Stekes ved 180 grader på nederste rille i 35 minutter


 

Annonser


Medlemmer