Dette ligger an til å bli noe stort!

Denne gjengen har startet øvinga, men ønsker at flere kommer og synger sammen med dem

Fem damer kom på første øving med Johanne og Marit, og enda er det er plass til mange, mange fler!

 


11.09.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Kor

Som vi skrev tidligere på meldal.no, søkes det etter Sangere til damekorprosjekt. Prosjektet skal munne ut i konsert i Meldal kirke 17. november og i Rindal kirke 18. november.

  

IMG 1651

Damene øver inn tekst og melodi.

Johanne Bjørkhaug forteller at hun og Irene Snuruås ble inspirert i fjor da det ble holdt en avskjedskonsert for Gretha Loe i kirka. Da møttes Meldal Jentekor og sang sammen for første gang siden koret ble nedlagt for mange år siden.

-Det var veldig vellykket! Så kom vi på dette stykket av den britiske komponisten Benjamin Britten, og nå har vi kommet så langt at vi har vår første av fire øvingshelger.

Rindalingen Marit Løfaldli er en dyktig sanger og sangpedagog, som også har undervist Johanne og Irene ved musikklinja på Follo Videregående skole. Derfor var det helt naturlig å få med henne på prosjektet. Tanken var å gjøre dette til et litt større prosjekt, så vi håper at mange sangglede damer vi melde seg før neste øving som blir 19.-21. oktober.

De som vil bli med må være med på minimum to øvingshelger for å lære sangene. De må selvsagt også bli med på begge konsertene, sier Johanne.

 

IMG 1655

Når melodien sitter, er det på tide å reise seg for å få ut tonen til den minste krok i kirkerommet. Fra venstre: Johanne Bjørkhaug ved piano, Eva helen Angvik-Kristiansen, Gretha Angvik, Ingrid Wold, Emilie Wiger, Oddrun Gisnås og Marit Løfaldli.

 

De fem damene som møtte på første øving var ingen nybegynnere, men har sunget lenge, og de synger svært godt. Den yngste av dem, Emilie Wieger, er frisør med sang som hobby og er leder for barnekoret Meldal Soul Children. Oddrun Gisnås er dirigent og sanger i vokalgruppen Caritatis hvor Eva Helen Angvik-Kristiansen, Gretha Angvik, Ingrid Wold også synger.  

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer