Dømt til å være musiker 

 

I pinshelga var det duket for pinserock i Å samfunnshus. Evil Angels var både oppvarmingsband og arrangør, et arrangement som ble vellykket både økonomisk og arrangørmessig. 

14.05.2008 -
Kategori: Arkiv

Det var Terje Tysland som var trekkplasteret denne gang, og det er tydelig at han fortsatt er en populær artist. Han har hatt musikken som levebrød siden 70-tallet, og var med i Namsosgruppa Prudence. Da bandet ble oppløst i 1975, tenkte han ikke å drive i musikkbransjen mer. Terje forteller at han ikke har villet unnvært Prudence-tida, men at han heller ikke ønsker den tida tilbake. Låter har han skrevet hele tiden, det gjorde han også for Prudence.

Terje fikk seg jobb ved grønnsaklageret til NKL i 1976. Da måtte han starte kl. 7 om morran, noe som passet musikeren svært dårlig. Første dag møtte han til rett tid på jobb, dagen etter kom han 2 timer for sent. Det ble verre utover uka og det endte med at han tok helt fri på fredag. Dette var helt ”meningslaust”, som han sjøl sa.

Han ble teatermusiker på Club 7 i Oslo et lite år. Han fikk kontakt med Arne Bendiksen-selskapet, de hadde fått tak i at Terje hadde noen låter liggende. Terje ga fra seg en del låter, og ble oppringt allerede dagen etter, - det var stor interesse for det han hadde produsert. Nye låter ble skrevet hele tiden, og det ble platekontrakter.

Når Terje skriver låter kommer historia først, som blir gjort om til verseform, deretter lager han melodien. Det er noe han brenner for som skaper innholdet i tekstene, og der gir han alt av ren kjærlighet til jobben. Egentlig er han gitarist, og spilte lenge klassisk gitar, men likevel ble han kjent for trekkspillet sitt. Det var ikke vanlig med trekkspill i rockemusikken den tiden da Prudence herjet som verst. Trekkspill hadde han spilt siden 8-årsalderen og fram til konfirmasjonen. Da kjøpte han elektrisk gitar for konfirmasjonspengene, og den klassiske gitaren ble lagt på hylla.

Gjennomsnittlig gir han ca. 50 konserter i året, men i år kommer han opp i 70. Terje tenker musikk hele tiden, og har eget Studio både på Oppdal og på Grand Canaria.

Snart blir han bestefar, og har for anledningen skrevet en personlig sang til dattera. Han har satt av 17. mai i år, da er det dattera som skal få oppmerksomheten.

Terje har allerede en ny CD klar, men tidspunktet for utgivelsen er ennå ikke fastsatt. Han har heller ikke tenkt å gi seg med det, for han hevder å ennå ikke ha skrevet ”sin beste låt”.


 

 

Annonser


Medlemmer