Du bidrar ikke til å forsøple havet, gjør du vel?

Kluter, undertøy og annet udefinerbart søppel som våre driftsmedarbeidere har plukket ut fra kloakken. Foto: Helge Birger Kvam/Orkland kommune

 

Vet du hva en våtserviett, et kondom og en snuspose har til felles? Ikke? Eller er du en av dem som med en gang tenkte: Alle er laget av plast.


17.03.2023 - Rita Smedplass
Kategori: Orkland kommune, Natur, Søppel

Gratulerer! Riktig svar! Men det er dessverre bare en del av det som knytter dem sammen.

De har nemlig også til felles at de ikke løser seg opp i avløp, de ødelegger avløpspumper og noen av dem havner i havet. I havet! Vårt største matfat – der de havner i magen på fisk og hval, eller griser til strendene våre.

De tre har imidlertid enda en ting til felles; de tilhører faktisk tre av favorittgjenstandene orklendingene kaster i do! Det er det som er såååå uforståelig.

Du tenker kanskje at det ikke er så farlig å kaste en sminkepad her, eller en engangsklut der, i do. Det forsvinner jo? Nei, det gjør ikke det. Til sammen blir det tonnevis av søppel i kloakken vår. Sammen med bind, tamponger, truser og sokker (ja du leste riktig) tetter det til rør og ødelegger avløpspumper.

Kan du love å ikke kaste noe søppel i do? Ikke en liten våtserviett? Ikke en tampong? Ikke en snuspose? Ikke engang en liten kontaktlinse?

Lover du? Takk skal du ha!

Vil du bidra til å spre budskapet videre til dine venner, er det bare å dele. Og du, når du først har lest så langt; oppfordringen gjelder også pysjamasbukser og gensere. Det er nemlig også blant det våre driftsoperatører har funnet i kloakken den siste tiden.

For ordens skyld; du vet vel hva som skal i do? Nemlig! Skaff deg en liten søppelbøtte til å ha på badet til alle de andre småtingene!

6590492 5134420
Når avløpskummen tettes av avfall som ikke skal i do. Foto: Helge Birger Kvam/Orkland kommune

 

Skrevet av Steinar Larsen

Sist oppdatert 16. mars 2023

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer