Emily Foss Morgan representerte en av fem deltakere fra Norge

 

16-åringen har vært på en internasjonal sommerleir i byen Ostbevern i Tyskland. 


12.08.2019 - Mikael Orre Rye

Fra den 15. Juli til den 1. August har Å-bøggen Emily Foss Morgan vært på en sommerleir som har hatt fokus på bærekraftig utvikling. Bærekraftig utvikling er en samfunnsutvikling som imøtekommer dagens generasjon sine behov, samtidig som det ikke ødelegger for at den neste generasjon sine behov kan imøtekommes. Derfor så har denne sommerleiren hatt fokus på alt fra miljø, til økonomi, til hvordan vi kan ivareta alle menneskers sine rettigheter.

Emily sier hun bryr seg mye om temaet, og da spesielt klima og miljø. Hun har blant annet deltatt og til og med arrangert klimastreik i Meldal tidligere i år. 

Hun var en av fem som deltok fra Norge. For å få sjansen til å bli med møtte hun svare på noen spørsmål. Emily var så heldig og ble utvalgt til å bli med. Deltakerne kom fra hele Europa. Derfor var det godt å ta med seg engelsken som Emily har fra sin Walisiske bakgrunn. 

 

Baerekraftig gruppebilde

På bildet ser du alle deltakerne som var med på sommerleiren.

Hver dag fyltes opp med ulike workshopper. Emily sier hun har lært om mye forskjellig, og at undervisningen var gøy, selv om mange av temaene var veldig komplekse og vanskelig å forstå. 

 

Baerekraftig workshop2

Bilde tatt fra en Workshop, med Emily nest lengst til venstre.

 Det var mye fokus på hvordan et enkelt menneske kan bruke sin makt som forbruker for å bidra til et mer bærekraftig samfunn. Emily trekker spesielt fram at det er viktig at du kjøper ting som er produsert på miljøvennlig måte. Noe annet som er svært viktig er hvilke vilkår og rettigheter arbeiderne har. 

På workshoppene lærte deltakerne også om hvordan samfunnet kan ta ansvar for at vi får en bærekraftig utvikling. Emily mener at politikerne må ta større ansvar, men mener også at vi som enkelt-mennesker kan gjøre mye.

Alt i alt sier Emily at hun har lært mye i løpet av den perioden hun har vært på sommerleiren. 

 

 

Annonser


Medlemmer