Endelig mandag!!

Furkunnjmat av Britt G. Moen

Etter ei hard helg med stor aktivitet i hele Meldal er det endelig mandag igjen.


20.06.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Det er tilbake til kvardagen med et stort gjesp, for helga vart for kort denne gangen også.
Lørdag og søndagsmorgen som skulle brukes til å ligg attpå litt vart utsatt til først på juli og ferietid. Du kjenner at det heldigvis er flest kvardager og takk og lov for det.

Helga kom så brått på og vart så travel denne gangen at Furkunnjmaten måtte bare legges tilsides og hentes fram igjen i dag. Men Furkunnjmat har det vært i hele helga likevel, starta med Hagefest på fredagen. (bilder og oppskrifter kommer senere), fortsatte med dans og bacalao på Storås lørdagen og avslutta med cowboymat og hesteliv på søndagen. Jeg fikk da dessverre ikke med meg den store Grautdagen på Å, men vil gjerne få dele ei grautoppskrift med dere i dag likevel. Jeg mangler ei skikkelig god oppskrift på Rømmegraut fra Meldal, så  jeg håper noen kan hjelpe meg med det.
Send inn til redaksjon@meldal.no så får vi dele den med våre lesere.

Da blir det altså oppskrift på Surndalsgraut:
3 dl fløte
100 g meierismør
Kokes i 5 min.
Ca 100 g hvetemel, siktes og røres inn. Kok opp.
1 l varm melk
2 dl sukker
Melk tilsettes litt om gangen, til passende konsistens på grauten.
Tilsett og rør i sukker.
Tilsett også litt vaniljesukker etter smak til slutt. Ca. 1-2 ts.

Surndalsgraut brukes i Surnadal sammen med bakels. Det er skikkelig festmat, jeg bruker å gjøre litt ekstra stas på Bridgespillerene på Storås og da serveres det Bakels og Surndalsgraut.  

  

Furkunnjmat av Britt G. MoenBritt G.

Annonser


Medlemmer