Eva Solli tildelt "Skade-prisen"

Prisvinner Eva Solli med "Ski- og jaktgudinnens Skades pris" flankert av Thomas Engh fra avlsrådet i Norsk Pointerklub og Ingun Raastad, som har opprettet prisen.

Eva Solli og pointeren «Rocket Man» er begge på topp i Norge.


11.05.2015 -
Kategori: Jakt

Eva Solli på Bjørnli ble i helga tildelt den nasjonale «Skade-prisen» fra Norsk Pointerklub.
I tillegg har hennes beste hund, «Ohlsmyrens Rocket Man», oppnådd nok poeng til å få tittelen Norsk Jaktchampion i år.

Eva er medlem av Norsk Pointerklub, som har satt opp to vandrepremier for kvinnelige medlemmer. I går ble hun tildelt «Ski- og jaktgudinnen Skades pris» for 2014. Denne prisen tildeles den som gjennom vinteren har oppnådd flest jaktprøvepoeng ved å føre egen og eventuelt andres pointere på jaktprøver. Begrunnelsen for pristildelingen er at hun har oppnådd fremragende prestasjoner med «Ohlsmyrens Rocket Man» på Røros og Smøla. Denne prisen ble altså utdelt på Norsk Pointerklubs representantskapsmøte (årsmøte) på Gardermoen 10. mai, og det er en glad og stolt vinner som nå er tilbake på Bjørnli – som nyutnevnt «ski- og jaktgudinne», så å si!

Både Eva og mannen Arild er ivrige hundeeiere og jegere. De har i dag fire pointere (hannhunder) i huset – 11 år, 6 år, 14 måneder og 1 år. I tillegg til jakt har de stor interesse av å konkurrere med hundene i fjellet. – Dette foregår gjennom jaktprøver der målet er å kartlegge hundenes bruksegenskaper, tjene avlsarbeidet, høyne jaktkulturen og jaktens anseelse samt bedre jakthund-dressuren. Prøvene skal, når det er mulig, legges opp som sportslig utøvd og praktisk jakt, forteller den nybakte prisvinneren.

 Eva Solli 4Rocket Man i aksjon!

- Den eneste hunden vi konkurrerer med i dag er seks år gamle «Ohlsmyrens Rocket Man». De to yngste er litt for unge, mens den eldste er for gammel, forteller Eva.
- Høsten 2013 kvalifiserte Rocket Man seg for deltakelse i eliteklassen (enkelt sagt kan det sammenlignes med eliteserien i fotball). Han har gjort det veldig bra i denne konkurranseklassen ved å oppnå høye premieringer over forholdsvis kort tid. Dette har ført til at han pr. i dag har samlet de nødvendige poengene for å kunne oppnå tittelen Norsk Jaktchampion. Søknad om denne offisielle tittelen ligger nå inne for godkjenning hos Norsk Kennel Klub, som er det øverste overordnede organet for alle rasehundklubbene i norsk fuglehundsport, forklarer hun videre.

Det er ¬ca 2800 pointere i Norge i dag, og ca 1600 starter på jaktprøver. Det er ikke mange pointere som blir jaktchampioner i løpet av et år – i 2014 fikk fire pointere i Norge denne tittelen, så Bjørnli-hunden har gjort en god innsats sammen med matmor og leder Eva.

- Slike gode jaktprøveresultater blir lagt merke til på landsbasis, og vi merker at det nå er blitt interesse for å bruke «Rocket Man» i avlen. Allerede i vinter er han blitt brukt på to meritterte tisper i Troms og på Sunnmøre. Avl er ikke matematikk, men vi håper at han viderefører sine gode jakt-egenskaper til avkommene, sier en forhåpningsfull prisvinner, Eva Solli.

 

Red: AMS.

Annonser


Medlemmer