Fargerik og enkel fiskegryte

Middagen skal være enkel, sunn, god og ikke minst rask å tilberede. Fiskegryte er da en super løsning.
16.05.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Med evt. rester av fisk eller du er innom kjøle/frysedisken på butikken og kjøper fisken du trenger, kjøp med litt grønnsaker eller rett og slett en frossen grønnsakblanding, så får du en skikkelig god og ikke minst enkel fiskegryte.
Fiskegryte
ca. 800 g fisk (laks, torsk, sei eller hva du har for hånden)Bland gjerne forskjellige fisketyper.
1 stk blomkål
3 gulrøtter
1/2 purreløk
2 dl fløte
litt rapsolje til steking
salt og pepper
Dette er beregna til 4 pers.
Skrell og del grønnsakene i passende biter, etv. bruk en pose med frosne grønnsaker.
Varm opp ei dyp stekepanne (evt. wokpanne) med 2-3 ss rapsolje og stek grønnsakene et par minutter på middels varme. Evt. rens fisken og del den opp i biter og tilsett i panna, la det steke sammen med grønnsakene et par minutter og tilsett fløte og purreløk til slutt. Purren blir fargeløs og tam hvis den koker for lenge. Smak til med salt og pepper og la fiskegryta stå å småputre i 2 minutter.
Da er det klart til servering og du kan gjerne servere ris, pasta eller poteter som tilbehør.
Det er ingen som kan si at dette ikke er enkelt og raskt å lage. Ønsker du ikke fløte i gryta er det bare å bruke litt mer olje og evt. litt soyasaus, så har du en helt annen smak.
God 17.mai og pinsehelg!
tekst: Britt G. Moen
foto: Ane Bjørnås