Feskkak

Første gangen med hjemmelaga fiskekaker som jeg har laga helt selv.
17.04.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Stor suksess og anbefales alle å prøve å lage fiskekaker selv. Det var jo faktisk ikke vanskelig heller, det som er nødvendig å ha er en foodprosessor/kjøkkenmaskin for å lage fiskefarsen. Jeg var så heldig å få levert 4 kg fersk hyse på døra, så det ble mange middager å legge i fryseren.
Feskkak (4 porsjoner)
600 g torske/hysefilet
2 1/2 ts salt
1 1/2 ss potetmel
1 dl melk
1 dl fløte
3 ss hakka gressløk eller vanlig løk
Rapsolje eller meierismør til steking.
Kjør fiskefilet og salt godt sammen i foodprossesoren.
Spe med melk og fløte til en jevn farse.
Smak til med svart pepper og form fiskekakene med en spiseskje. Stek dem ferdige på moderat varme i stekepanna.
Server sammen med gulrot, potet og evt. stekt bacon.
Fiskekakene kan også lages av seifilet eller lyrfilet. Det er veldig viktig at alle ingrediensene er kalde når farsen lages.
Smaker godt..........
tekst/foto
Britt G. Moen