Fikenmarmelade

Etter tre dager på stand i Trondheim på Trøndersk Matfestival blir jeg jo litt inspirert.
03.08.2014 -
Kategori: Furkunnjmat
Rørosmat er de store aktørene innen lokal mat for tida og de har flere osteprodusenter. Jeg testa Fjellost i kveld og da måtte det være passende tilbehør. En pakke med fiken kjøpt på markedet i Mostar, Bosnia ble redningen.
Fikenmarmelade
200 g fiken
ca 2 dl vann
1 ss sukker
2 ss kokt tyttebærsyltetøy
1 kanelstang
et par mynteblader (ferske eller tørka)
Bland alt i en kasserolle, kok opp og la blandinga stå og småputre i ca 30 minutter. Rør av og til.
Når marmeladen har fått en fin konsistens er det bare å avkjøle den litt og server gjerne lunken til osten. Det som blir igjen, er det bare å ha i et glass med lokk og oppbevare i kjøleskapet.
Veldig enkelt og utrolig godt. Man tager hva man haver...
Svisker eller aprikos kan også brukes i en slik marmelade, ikke vær redd for å prøve deg fram.
tekst/foto
Britt G. Moen