Fiskegrateng

 

Prøv å lag din egen hjemmelaga fiskegrateng, det smaker MYE bedre enn den man kjøper på butikken.


06.03.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Fiskegrateng var typisk lørdagsmat hjemme hos oss i min barndom, hele familien gledet seg til å spise herlig, luftig fiskegrateng. Dette er også en middagsrett hvor man kan bruke rester av fisk. Jeg bruker mer egg enn den opprinnelige oppskrifta, for egg inneholder mye protein og det er jo kroppens byggestener. Protein gir også signal til kroppen slik at vi føler oss mette. Fiskegrateng er billig mat, jeg bruker enten fiskerester eller frossen seifilet. Lag en stor porsjon for dette er mat som går unna, denne oppskrifta er beregna til 5-6 personer.

Fiskegrateng

3 ss smør

5 ss hvetemel

4 dl melk

5 egg

500 g fisk (sei/torsk)

2 dl fullkorn makaroni

1/2 løk

1 ts salt

1 ts pepper

Fisken skal være kokt og makaroni kokes også før det tilsettes fiskegratengen.

Smelt smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Melk røres inn til du får en tykk grøt. Rør godt hele tida og kok opp.

Bruk gjerne litt av fiskekrafta til å spe med også. Du får da en ekstra god smak.

Sett kjelen av plata og tilsett et egg om gangen. Hakk løk i biter og tilsett. Fisken deles i passende biter og røres forsiktig i sammen med kokte makaroni. Smak til med salt og pepper.

Smør en ildfast form på ca 1,5 l med olje eller smør og hell fiskeblandingen i forma.

Bruk gjerne brødrasp eller knust kavring å strø over.

Stekes midt i ovnen i ca. 200 grader. Steketid ca. 45 min.

Server sammen med koka potet og gulrot. Smør smeltes og helles over etter ønske.

fiskegrateng m tilbehør006

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer