Hva skal vi ha til middag? Fiskekaker og råkost, takk!

 

meldal.no har som ambisjon å inspirere folket når det gjelder middag! Vi er mange som står i butikken og søker med tomt blikk i reoler, kjøle- og frysedisker etter noe som kan friste oss sjøl og familien. Nå kan du sjekke meldal.no og få ideer. Kanskje kan du til og med komme med tips til greie og lettvinte, krevende og gode, næringsrike og sunne middager. Velbekomme!


19.01.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

FISKEKAKER, TO PORSJONER

Du må gjerne servere hjemmelaga fiskekaker (oppskrift senere i artikkelen), men nå for tida finner du svært gode fiskekaker i butikken. Mange vil kanskje foretrekke den litt dyrere varianten med 80-90 prosent fisk i, men det finnes flere rimeligere varianter. Velg etter pengepung og smak.

Fire store fiskekaker (ev. fiskekarbonader)
1 løk eller ½ purre
½ ts sukker
Poteter

Råkost i lake:
3 vanlige gulrøtter
2-3 skiver kålrot, kan sløyfes
Gulrot og kålrot raspes på rivjern.

Lake:
2 ss vann, 1 ss sukker, 1 ss eddik røres godt sammen.
Hvis du ikke liker smaken av eddik, kan du lage laken slik:
Press 1-2 appelsiner, saft av en halv sitron, 1-2 ts sukker etter smak. Du kan også bruke appelsinjuice og litt vann som lake. Sukker etter smak.

Sett potetene til koking
Rasp grønnsaker og lake, tøm laken over gulrot-/kålrotrasp. Dette kan med fordel gjøres tidligere, gjerne kvelden før.
Steik fiskekakene (ca. 2 pr person) slik at de er gjennomvarme og pent brune.
Skjær løk i skiver og steik den, gjerne med et lite dryss sukker over mens du steiker.
Når potetene er kokt, serverer du fiskekaker med råkostrasp, stekt løk og poteter. Husk flatbrød! 

Nyttar 11

Da jeg laget fiskekaker sammen med Årets Løkkenbøgg, ble det mange deilige fiskekaker. Olga og jeg var enige om at det var festmiddag hver gang vi spiste hjemmelaga fiskekaker i tida etterpå.

Hjemmelagede fiskekaker (festmat!)
1 kg fiskefilet (hyse, sei og/eller torsk er nydelig og binder godt)
1-2 ts salt
4 ss potetmel
2 egg
2,5-3 dl melk
½ ts malt hvit pepper, ev. svart pepper (jeg bruker pepperkvern og tar det litt på slump)
2 ss purre eller gressløk (finhakkes)
3-4 ss smør eller margarin
Kjør fisken i passe porsjoner i foodprosessor, tilsett salt. Fortsett til all fisken er blitt til farse. Bruke en stor bolle og spe med egg, potetmel og melk, men vær forsiktig med melka så farsen ikke blir for bløt. Tilsett pepper og hakket purre/gressløk.
Stek kakene i olje og smør til de er gjennomstekte og fint brune på begge sider. Det er lov å snavle minst fem under steiking!

Annonser


Medlemmer