Fjellgeita Jannicke

Jannicke beundrer solnedgangen fra den laveste av Trollhettas tre topper.

Jannicke Snildal liker helst å se sola gå ned og opp med bena plantet på eller dinglende ut fra en fjelltopp i Trollheimen.


05.08.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Bli kjent med..., Turer i fjell og mark

Det at fjellvandring har blitt mer og mer populært de siste årene er nok ingen tvil om. Nå har trenden også nådd sakte-TV med sommerens "Monsen minutt-for-minutt" og "SommerÅpent" fra fjellheimen som har gått på Nrk de siste fire ukene.

For Jannicke Snildal er det å gå i fjellet mer enn en trend. Med hennes mange turer både sommer og vinter, kan vi vel heller kalle det en livsstil. meldal.no har stilt den ivrige "fjellgeita" noen spørsmål og med svarene hun gir, skjønner vi godt at hun har en stor lidenskap for fjellet.

 

Hva er det med fjellet som lokker deg ut på dine turer?

Det er vel mange ting som lokker meg til fjellet, og da særlig til Trollheimen. Naturen er jo så flott og variert i Trollheimen. Den gir meg ei slik ro å være i fjellet. Her glemmer jeg alle bekymringa og tanker jeg har ellers i hverdagen. I fjellet kan du leve i nuet og jeg får en spesiell tilstedeværelse i og med naturen. Det er ikke nødvendig å gå toppene for å få til det, men det er nå der den beste utsikt finnes. Ellers kan jeg si at det gir meg masse energi å ferdes i fjellet, selv om det kan være veldig fysisk anstrengende til tider.

Jannicke Snildal Skarfjellet 2

Solnedgang sett fra Skarfjellet.

Jannicke Snildal Snota

Sjelefred under solnedgangen på Snota.

Jannicke Snildal Snota 2

Trollheimen byr på mange fine skuer. Her fra Snota.

Hvorfor startet du med å overnatte på fjelltoppene? Hvor mange fjelltopper har du overnattet på? Og hvilke? 

Det har alltid vært slik at jeg ikke har hatt lyst til å gå ned fra toppene når jeg først har kommet meg opp. Dette for å kunne nyte utsikten lengre. Derav kom den glimrende idèen om å overnatte på toppene, og bonusen er å få oppleve både solnedgang og soloppgang. Siden korsbåndet mitt røyk for to måneder siden, så er også overnattingen en fin måte å dele opp turen på for å avlaste kneet. 

I sommer har jeg overnatta på¨Blåhøa, Snota, Trollhetta, Såtbakkollen/Tåga, Skarfjellet og Innerdalstårnet. 

Jannicke Snildal Trollhetta 2

Fra overnatting på Trollhetta.

Jannicke Snildal Innerdalstarnet

Jannicke beskuer soloppgangen fra toppen av Innerdalstårnet. Som hun selv sier: Ein føle sæ liten i fjellheimen, sjøl mæ sola i sin hule hånd !

Hvilke fjellområder liker du best å gå i?

Jeg er mest glad i Trollheimen. Gjennom årene ar har vært litt i Rondane, Jotunheimen og Sylan, men jeg trives absolutt best i Trollheimen som er så nærme og lett tilgjengelig. Jeg har blitt veldig glad i Storlidalen og Innerdalen, i begge områdene er det variert terreng som gir god variasjon i turmulighetene .

Jannicke Snildal Krakvasstind

Vintertur til Kråkvasstind i Storlidalen.

Jannicke Snildal Blahoa

Fra overnattingstur til Blåhøa i sommer.

Jannicke Snildal og Sigrid Neadalssnota

Vårskitur til Neådalssnota sammen med Sigrid Skjuleng og hunden Rhino.

Hvilke fjell liker du best å bestig? De høye? De med best utsikt? Eller trives du også på tur der toppene er lett å nå?

Jeg liker selvfølgelig å få god utsikt, men det trenger ikke å være de høyeste toppene som gir best utsikt eller ha de flotteste omgivelsene. Det er artig å oppdage nye områda i Trollheimen. Jeg har gått litt i Sunndalsfjellene i år. Disse områdene gir et nytt perspektiv med fjell- og fjordutsikt, noe som er både fint og spesielt å se på.

Jannicke Snildal tur til Strore Trolla

Utsikten kan være fin over tåka også.

Jannicke Snildal Skarfjellet

På toppen av Skarfjellet.

Jannicke Snildal tur til Strore Trolla3

- Det gir meg masse energi å ferdes i fjellet, selv om det kan være veldig fysisk anstrengende til tider, sier Jannicke. Her på tur opp til Store-Trolla.

Hvilke fjell står på ønskelisten og som ennå ikke er besteget? 

Hvert år bruker jeg å ha et nyttårsforsett om hvilke turer jeg skal på iløpet av året. I år var det Kongskrona, Dronningkrona og Neådalssnota som sto på lista mi. Fjellet som gjenstår i år er Kongskrona. Håpet er å få til en fin vårskitur dit neste år. I år var det for stor rasfare, så da må jeg bare vente. Det er det som er så bra med fjellene, de står der og venter på oss til en senere anledning. Ellers er det mange fjell på Sunnmøre som hadde vært fint og vært på.

Jannicke Snildal fjellet

Jannicke er ikke redd for å utfordre høyden. Her fra turen til Langrabbpiken i Sunndalsfjella.

Jannicke Snildal Rinnhatten

Jannicke går i fjellet både sommer og vinter.

 

Hvem går du helst med? Familie? Venner?

Jeg går mest på tur sammen med venner, samt at  jeg liker å ta med ungene mine på kortere turer. De liker å være ute og jeg håper de blir begeistra for fjellet når de blir eldre. 

Jannicke Snildal Blahoa2

Egil Nilsen og Jannicke med Blåhøa i bakgrunnen. - Gode venner som vil være med på tur, er gull verdt , sier Jannicke.

Jannicke Snildal og barna

Turglede med barna i Resdalen.

Hva har du alltid med i tursekken?

Lue og votter er bestandig med i sekken, både sommer og vinter. Det samme gjelder kart og kompass. Og selvfølgelig er Kvikklunsjen med! Aldri en tur uten!

Jannicke Snildal med turvenner pa tur til Strore Trolla 3

Kvikklunsjen er alltid med i tursekken til Jannicke.

Hvilke turminner blir med hjem i 'sekken'?

Hver sin tur gir egne minner, enten det var spektakulær natur, møte med dyr, væromslag, glemt niste, jakke som ble tatt av vinden, mega gnagsår og lignende. Men det jeg husker aller best er det gode selskapet jeg får på tur sammen med andre;  det å oppleve noe sammen på tur i fellesskap!

Jannicke Trolltind

Her nytes utsikten av to spreke damer på Trolltind. - Det å oppleve noe sammen på tur i fellesskap, gir de beste turminnene, sier Jannicke.

Janicke Snildal er ansatt som fysioterapeut i Meldal kommune. meldal.no ønsker henne god tur på hennes neste opplevelse i fjellet.

 

Foto: Jannicke Snilldal med turvenner

 

Red.: HR 

 

 

 

Annonser


Medlemmer