Forbereder til finvær

Etter så mange dager med både regn, sludd, haggel og snø må vi bare lite på at finværet kommer snart, derfor vart det laga iskake idag.
05.06.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Dette er en oppskrift jeg har hatt lenge og bruka mye, den er forholdsvis enkel og veldig god. Det er også veldig greit å lage en slik kake i god tid, den står seg jo godt i fryseren.
Iskake med Daim
Nøttebunn:
3 eggehviter
100 g sukker
100 g mandler
Skill eggene og pisk eggehvitene stive sammen med sukker. Det er lurt at eggene har romtemperatur. Mal mandler i mandelkvern eller hurtigmixer, og vend forsiktig inn i de piska eggehvitene.
Hell røra i en form med bakepapir. Bruk en 26-28 cm rundform. Stek bunnen midt i ovnen på 150-175 grader i ca 25 minutter.
Fyll:
3 eggeplommer
100 g sukker
3 dl fløte
4 plater Daim sjokolade (2 doble Daim)
Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis. Pisk deretter fløten til krem. Hakk sjokolanden i biter. Alt blandes og ha oppå den stekte nøttebunnen som fortsatt er i rundforma.
Sett kaka i fryseren i minst 4 timer slik at isen er frossen. Ta ut av forma og server når sola kommer.
Du kan gjerne erstatte sukker med sukrin eller fruktose hvis du ønsker en litt sunnere utgave.
Oppskrifta på isfyllet kan du også bruke til å lage deg din egen iskrem, tilsett hva du ønsker og ha i bokser og sett i fryseren.
tekst/foto
Britt G. Moen