Forsiktig optimist, men det er bare å kjøre på!

Den språkkyndige og energiske damen, som opprinnelig kommer fra Polen, gleder seg til å flytte inn i nyoppussede lokaler sentralt på Løkken

Olga Irmina Ucińska flytter inn i sokkelen på Pensjonisthuset på Løkken Verk med sitt nyetablerte firma NordPolen. 


02.08.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsliv

Ucińska konstaterer at hun er alene i nedslagsfeltet om å tilby språkhjelp, og er helt komfortabel med å ha markedet for seg selv.

Nedslagsfeltet for NordPolen er det som tidligere var Sør-Trøndelag.

Ucińska forteller at dette er en idé hun har båret på lenge og enkeltmannsforetaket ble opprettet allerede for tre år siden. -Men det er først nå tiden er moden for å ta sjansen, så nå er det bare å kjøre på!

-Jeg ser for meg en variert arbeidsdag med noe arbeid på kontoret og noe reising med oppdrag på andre plasser. Jeg er usikker på hvor mange dager for uka kontoret blir åpent, men håper på å kunne ha én fridag og ta vikariater på min tidligere arbeidsplass på skolen som en sikkerhetsbuffer. Jeg vet jo ikke hvordan det kommer til å gå, men er forsiktig optimist.

 

IMG 4892

Tre hyggelige karer fra pensjonistforeninga var opptatt med å fikse lokalene i sokkelen på pensjonisthuset, onsdag formiddag. Her har det tidligere vært både frisør, fotpleie, vevstue og forsikringsselskap

 

NordPolen tilbyr blant annet norskkurs og andre former for integreringsfremmende tiltak i det norske samfunnet. De tilbyr språkhjelp i skolen og i samtaler generelt, oversetting og hjelp i søknadsprosesser.  

Lokalene i Pensjonisthuset har stått tomme i 15 år, men er midt i blinken for Olga.

-Jeg er veldig fornøyd med å få lokale så sentralt på Løkken, med unger i barnehage og nærhet til skolen. Så er det veldig fint at pensjonistforeninga pusser opp lokalet, det ville tatt mye lengre tid om jeg skulle gjort det selv.

Karene fra pensjonistforeninga sier at de lenge har planlagt å pusse opp for utleie til små møter og sånt, så da de hørte at Olga var på jakt etter kontor var det bare å hive seg rundt. Det er flott at det blir aktivitet i hele huset, sier de og vi får et lite innblikk i den lange historien til bygget som så noe annerledes ut før de tok bort det spisse taket og bygde ut mot sør. Mange bedrifter har hatt virksomhet her gjennom tiden.

Sendte sin første faktura

-Det har vært en veldig positiv periode, sier Olga og forteller at hun allerede har begynt å booke. Hun har blitt kontaktet av et firma som er interessert, og så har hun hatt fire-fem oppdrag for enkeltpersoner i sommerferien.

-Det var en veldig spesiell opplevelse å sende sin første faktura. Det var noe jeg måtte lære meg. Ellers har sommerferien gått til møbel- og bokinnkjøp, og arbeid med sosiale media.

For å starte bedriften, har Olga fått støtte fra to lokale fond; Mette Røed Heierdalsfond og Ole Bergsrønningsfond. Dette har vært til stor hjelp sier Olga som også venter svar på flere søknader om støtte.

Den offisielle oppstarten blir 12. august, da er alle hjertelig velkommen innom i sokkelen i Pensjonisthuset på Løkken Verk.

 

IMG 4908

Dette rommet blir kontoret til Olga Irmina Ucińska i tiden fremover. Her vil hun forhåpentligvis få det travelt med å ta imot kunder som ønsker språkhjelp

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer