Furkunnjmat!

 

I min barndom fikk vi servert sild fra tid til annen; det være seg spekesild eller steika fersksild. Begge deler smakte kjempegodt, syntes jeg, som alltid har vært matglad til overmål.


26.01.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat, Middag

Da min bedre halvdel og jeg diskuterte dagens middag, var det tomt i idékassen. Men plutselig, midt i handleturen, kom jeg på det: Spekesild! Det er jo så godt, og vi har det altfor sjelden. Så da ble det spekesild i dag.

Hos oss spiser vi silda med kokt potet, kålstuing, finsnittet, rå løk, rødbeter, flatbrød og smør. Finsnitta hodekål kokte jeg i god tid før middag - det samme med kvit saus til stuingen. Så, da poteten vel og vakkert var på kok, varmet jeg opp kvitsausen, smakte til med sukker, salt og pepper og hadde kålen oppi. Jeg brukte sjalottløk og litt rødløk til silda i dag. Jeg synes disse løksortene er hakket mildere på smak enn den vanlige gule løken.

Så var det bare å montere seg ned ved bordet og lage gode og smakfulle båttåer. Flatbrød med smør, potet, stuing, løk og rødbeter - og på toppen får dronninga trone; sjølvaste dronning spekesild. Nydelig! Vi drakk Munkholm Juleøl til. Det passet utmerket!

Smakfull, enkel og rimelig  middag. God appetitt!

Spekesild 2

Båttå med smør, potet, rødbeter, løk og kålstuing. Og deilig spekesild!

 

Annonser


Medlemmer