Furkunnjt fra fjellet

 

Molta er tidlig i år sier de som forstår seg på det.


21.07.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

De samme lærde kan også fortelle at det er forholdsvis mye molte i distriktet, og at en del av molta har lite smak på grunn av en tørr sommer. Alt dette er forholdsvis ukjent for meg, men jeg synes molter er noen av de beste bærene vi har. Det er også eksotisk med molter, så vet du om en plass med mye molter er det viktig å holde det strengt hemmelig slik at ingen andre finner molteplassen din.

Jeg har iallefall vært så heldig at en svært så hjelpsom og snill kjenning kom innom hytta med 2 liter nyplukka molter til meg i går, så nå er jeg hjemom en tur for å sylte disse herlighetene. Selvfølgelig ble det også en moltekremtest, denne gangen med "juksekrem" på boks da det var hva som fantes på nærbutikken i dag... Funka det også, spiste selvfølgelig alt for mye.

Rørte molter:

ca 2 l molter

ca 3 dl sukker

Rør forsiktig om til sukkeret er smelta og fyll i glass eller bokser som fryses ned til vinterens festlige anledninger.

Molterørt006

Jeg regner med at "alle" har sin egen oppskrift på moltesyltetøy, dette er bare et forslag på min måte å gjøre det på.  Veldig enkelt iallefall.

Moltekrem007

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer