Garnforhandler i verdensklasse på Løkken Verk

Ellen hesper opp garn for kunder mens de venter

Garnbutikken Fortuna har flyttet inn i større lokaler. Og hyllene bugner av garn i de lekreste farger og kvaliteter. Innehaver Ellen Haugen Bergsrønning har innredet lokalene med tanke på at man skal ha det trivelig når man sitter og strikker. 


22.05.2016 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsnytt

Hun arrangerer jevnlig strikkekafe, og det er svært populært å samles for å strikke sammen. Hun sier at det er for både nybegynnere og erfarne strikkere, og mange har lært seg å strikke her. Det kommer strikkeglade både fra Rennebu, Orkdal, Trondheim, ja nesten fra hele fylket for å strikke på Fortuna. Det er alltid god stemning.

 

IMG 3833

 

 https://youtu.be/umxwyWv_dI4 Video av Ellen Haugen Bergsrønning som beskriver garnbutikken Fortunas konsept.

 

Ellen har alltid vært nysgjerrig og har hatt mange interesser, og strikking har hun holdt på med siden hun var liten jente. Når hun først engasjerer seg i noe liker hun å gjøre det skikkelig. Hun sier at det å starte egen bedrift var veldig utfordrende og spennende. Nå har hun holdt på i tre og et halvt år og er på konstant jakt etter nye eksklusive garnsorter. Hun bestreber seg etter å alltid kunne tilby garn av ypperste kvalitet.

-Når jeg strikker, er det som regel til modell, eller datteren. Jeg syns selv det er fint å strikke med et garn jeg kjenner opprinnelsen til.  Flere og flere kunder blir opptatt etiske retningslinjer, og at for eksempel fargeprosessen er miljøvennlig. Folk liker å eksperimentere, og når man kjenner historien bak tilblivelsen av garnet, gir det en helt annen opplevelse å strikke og bruke klærne. Det er også fint å kunne fortelle historien om garnet hvis man strikker for andre.

 

"Utgangspunktet til den enkelte politiker vil påvirke hvordan man ser på saker."

-Hvordan greier du å kombinere den krevende jobben som å være selvstendig næringsdrivende og daglig leder, med politikken? Du sitter jo både i kommuenestyret, hovedutvalg for helse oppvekst og kultur (HOK), og komite for kollektivtrafikk og regional utvikling i fylkestinget.

-Jo, det er jo travelt i perioder, men det er også viktig at folk med forskjellig bakgrunn engasjerer seg politisk. Det er veldig spennende å være med å påvirke samfunnsutviklingen. Selv syns jeg at det jeg gjør her, gir meg en god erfaring som kan brukes når politiske beslutninger skal tas. At jeg bor på en liten plass og må pendle til byen, gjør at jeg får et godt innblikk i både distriktenes og byenes utfordringer. Ikke minst får jeg testet veiene og busstilbudet.

-Jeg en nok dessverre nødt til å stenge butikken innimellom for å få det til å gå rundt, men nå har jeg to som hjelper til her, og håper vi så langt det går skal klare å holde åpent alle seks ukedagene. Dessuten er jeg veldig dårlig på å ha fri, jeg liker at ting skjer og har jeg tid til overs, så må jeg finne på noe. Så lenge det er artig, er det helt topp å ha så mye forskjellig å drive med.

Ellen syns det er flott at det finnes to spesialforretninger innen håndarbeid på Løkken, og mener at de to utfyller hverandre på en fin måte. Ellers så syns hun folk i Meldal kunne bli enda flinkere til å bruke de lokale butikkene, hvis det er mulig.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer