Glad gospelsang i kirka

Denne gjengen elsker å synge, og syns gospel er en sjanger hvor man får god mulighet til utfolde seg.

En gjeng på rundt 22 damer og menn møtes to ganger per måned for å synge sammen.


04.02.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Sang og musikk

Mange av dem har sunget i kor før, og felles for dem alle er at de liker gospel fordi det svinger godt med glade sanger.

Laila Ovesen Syrstad ble i fjor kontaktet av Brit Karin Kvam fra Rennebu.

 

fullsizeoutput 5136

En av initiativtakerne, Laila Ovesen Syrstad som nr. fire fra venstre.

 

De to sangglade damene ble enige om å undersøke om det var flere som kunne tenke seg å synge gospel sammen med dem. Gospel er den sjangeren som ligger deres hjerter nærmest, på grunn av de glade sangene - det er en frisk stil, sier Laila.

Begge fikk positive tilbakemeldinger og Brit Karin Kvam tok da regien, og fikk danna gospelkoret som de kaller Orkla Gospelkor. 

Vi er veldig fornøyd med oppmøtet, men her er plass til mange fler, så det er bare å melde seg for de som har lyst å bli med. Koret består av medlemmer fra Berkåk til Orkanger, med Hølonda og pianisten fra Trondhjem.

Søndag kveld hadde de fått besøk av gjestedirigent fra Ørland. Det var Grete Eid Johansen som var invitert for å inspirere og dele av sin musikalske kunnskap til de ferske koret. 

Laila Ovesen Syrstad sier at de ønsker å være et frittstående kor, men samarbeider gjerne med andre. -Vi er invitert til Ørland gospelkor i mars på korkafe, det er koret til Grete. Og ifølge Brit Karin Kvam blir det også deres første opptreden som samla kor. 

 

Har stor tro på Orkla Gospelkor 

IMG 2309

Dirigent Grete sørger for at hver enkelt sanger får grundig instruksjon. Nærmest ser vi initiativtaker Brit Karin Kvam.

Grete er en svært tydelig dirigent som bruker flere teknikker og kroppsspråket aktivt. Når en av sangerne spør hva teksten betyr, er Grete glad for å få spørsmålet:

-Det viktigste vi som kor gjør, er å formidle budskapet til publikum.

Grete sier også at hun har stor tro på Orkla gospelkor. -Det er mange gode stemmer og fin klang i koret. 

Fremover kommer Lisa Melby fra Løkken til å være fast dirigent i koret. 

 

 

IMG 2298

Randi Hagen er fra Orkdal, og bosatt i Trondhjem

-Brit Karin Kvam sier at de er svært heldige som har fått med seg Randi Hagen på piano. Hun kjører helt fra Trondhjem to ganger per måned for å delta på øvingene. 

 

IMG 2317

Jan Ivar Kvam fra Rennebu

Jan Ivar Kvam, eller bedre kjent som "Burger-kongen" etter sitt burgersalg under Nato-øvelsen i fjor, er glad i gospel-sang.

-Vi sliter litt med takta, men det blir bedre når vi legger bort arka og følger med på dirigenten og lytter til pianisten. For å kunne slå seg løs er det viktig å lære sangen godt, sier den blide sangeren.

Kvam har sunget i kor for mange år siden og forteller at stemmen var litt rusten da han startet opp i høst. Men det kommer seg når man øver.  

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer