God stemning å masse latter når de ansatte i Sans har personalmøte

 

De er jo ikke på jobb samtidig hele gjengen, så da tok vi en tur innom for å slå av en prat når flest mulig var til stede


19.01.2019 - Rita Smedplass
Kategori: Bli kjent med..., Næringsliv

Alle, utenom de fire ekstrahjelpene og en som er ute i barselpermisjon var representert da vi møtte opp, og fra venstre på bilde ser vi:

-Ingrunn Snuruås, Løkkenbygg men bosatt i Rindal har vært ansatt siden september 2017. Hun er mest på Orkla Gjestebolig som har vært driftet av Sans siden 2016, men stiller opp på kroa også om det trengs.

-Brit Eirin Berg, sjefen sjøl bor på og er fra Orkanger. Hun har vært med siden -99 men kom ikke til Løkken før i 2005. Da tok hun over som daglig leder og fungerer i tillegg som både vaktmester og altmuligdame ifølge staben.

-Heidi Gjelten kommer fra Hedemark men har slått seg ned på Bjørnli. Hun er renholder og har vært ansatt i to år.

-Toril Langmo Skjetne fra Viggja har vært med siden august i fjor og regner seg litt som «fersking» i gamet enda. Hun er markedsansvarlig og tar seg av alt av booking både på kroa og gjesteboligen.

-Kari Opheim pendler fra Hovin hvor hun er født og oppvokst. Kari er utdannet kokk, men tar gjerne en tørn ute blant gjestene i tillegg til å styre bak grytene på kjøkkenet. Hun hadde mesteparten av læretiden sin på kroa og har vært ansatt siden 2014.

-Anne Mette Steffenrem kommer opprinnelig fra Mosjøen men er nå bosatt på Svorkmo og kom inn i Sans i 2002. I 2007 ble hun medeier og fungerer nå som nestsjef og har ansvaret for kjøkken og vaktlister. Før Toril kom inn i bildet hadde hun også booking og markedsføring som arbeidsoppgave.

-Astrid Blokkum, Meldalsjente og bosatt i Bergslia er utdannet kokk, men også hun trår til ute i restauranten når det trengs. Astrid bodde og jobbet på Røros i fem år før hun kom tilbake til hjembygda si og har vært å finne bak grytene på Bergmannskroa siden 2012.

-Siri Haugnes, Orkdaling bosatt på Løkken har lang fartstid med servering på gjesteboligen før Sans tok over, og har vært ansatt i omlag to år. Hun er HMS ansvarlig og med en medfødt gane for desserter er hun «selvutnevnt» kvalitets-sikrer på området.

-Maiken Helen Johansen fra Rognan har bodd og jobbet på Løkken i mange år nå. Til våren blir det 11 år siden hun ble ansatt hos Sans og fungerer som både kokk og servitør med mere. Maiken titulerer seg som «potet» og den kan som kjent brukes til det meste. Flere av de andre kom også i tanker om at de var litt som Maiken, så det ble nesten som en liten potetåker etter hvert.

Men, de mangler kokker og da gjerne en eller flere mannlige. De ti faste ansatte og fire ekstrahjelpene er alle kvinnfolk, så det er ikke rart de ønsker seg et par maskuline innslag i staben. Man trenger ikke å være utdannet kokk for å søke, men det er en forutsetning at man er glad i å kokkelere og har litt erfaring fra kjøkkenet. Opplæring vil nok de blide damene stå for om du «bare» er hobbykokk i utgangspunktet men man må selvsagt være arbeids- og lærevillig.

8 IMG 4954

Her er kokk Astrid Blokkum i full sving på kjøkkenet

Da vi kom på besøk var det nytt i menyen som sto på dagsordenen. Både på ala carte og pizza tilbudet er de i gang med å planlegge nye ting og vil gjerne ha tips og ønsker fra gjestene. Signaturretter som sabotørbiff, saltkjøtt og fiskesuppe vil fremdeles stå på menyen og månedens klubb og duppe blir fremdeles å få.

2 IMG 4940

Kim og Inge Furuhaug får servert en god kopp kaffe av "barista" Siri Haugnes

Sans er også involvert årets «Vinterlarm» og 2. mars blir det Løkkenvandring med besøk på både kroa og gjesteboligen. Det vil være «stasjoner» gjennom hele Løkken med diverse underholdning blant annet.

I fjor merket de godt at Klinglien var stengt de første månedene på nyåret. Den vanlige aktiviteten på alle områder uteble i stor grad denne perioden, men nå har ting heldigvis normalisert seg igjen. De har mer enn nok å stå i når Orkla Gjestebolig skal betjenes i tillegg til driften på kroa, og på gjesteboligen var det ny besøksrekord i desember siden sans tok over. Fremover lover det også godt med bestillinger både i januar og februar og en foreløpig topp i mars da det allerede nærmer seg fullt belegg. Så kommer konfirmasjonene på løpende bånd i begge lokalitetene, men det er fremdeles noen få plasser igjen om noen skulle være litt sent ute forteller Brit.

49167991 10157277971132841 7280604573339746304 n

I morgen 20. januar flyttes søndagsbuffeten fra kroa og opp til Orkla Gjestebolig med masse god mat og dessert på bordet. Kroa holder stengt denne dagen men de håper og tror at gjestene vil synes de har funnet et meget tilfredsstillende alternativ.

Sans har faktisk 20 års jubileum på Løkken i år så da kan en vel regne med at de kommer til å finne på noe spennende i den anledning. Vi gleder oss.

Sans Bergmannskroa er medlem hos meldal.no

 

Red: RS

Bilder: RS (gjesteboligen Toril L. Skjetne)

Annonser


Medlemmer