Gode minner

I forbindelse med matstudieturen vi hadde til Berlin, ble det smakt og diskutert mye mat og drikke.
30.01.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Kakao eller varm sjokolade ble et tema da vi i løpet av en fire timers guida tur i Berlins gater var innom en kafe og varma oss på varm sjokolade. Bestemors framgangsmåte på å lage varm sjokolade ble fort trukket fram da vi midt i Belin fikk servert vår varme drikke med sjokoladebiter.
Gammeldags varm sjokolade
ca 1 l melk
1 pl kokesjokolade (mørk eller lys, Dronningsjokolade ble mye brukt før)
1-2 ss meierismør
Ha alt i en kjele og kok opp under omrøring, melk koker fort over, så det er viktig å passe på.
Hell i krus og nyt den gode smaken. Dette er nok til ca 4 krus.
Smør gir en ekstra spiss på smaken og kan justeres etter smak og behag. Litt piska krem på toppen gjør også susen.
tekst/foto
Britt G. Moen