Gode tilbud i begge ender...

 

Dette er et nytt tilbud fra Orkla Industrimuseum som gjelder turer med Thamshavnbanen fra enten Bårdshaug eller Løkken som jo er endene på banen.


04.07.2018 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Næringsnytt, Næringsliv

Sommersesongen i gang på Orkla Industrimuseum

St. Hans-aften startet sommersesongen på Orkla Industrimuseum for fullt. Rutetog på Thamshavnbanen, guidede turer i Gammelgruva og åpnet museum på Løkken Verk. Nytt av året er kortere turer på Thamshavnbanen mellom Bårdshaug og Fannrem samt mellom Løkken og Svorkmo.

Når skolene slutter for sommeren, begynner sommersesongen på Thamshavnbanen og resten av tilbudet ved Orkla Industrimuseum. Hver lørdag og søndag fra St. Hans er det flere omvisninger i Gammelgruva og rutetog på Thamshavnbanen. Tidligere år har det kun gått tog mellom Løkken Verk og Bårdshaug på rutekjøringa til museet, men i år satser de også på kortere turer mellom Bårdshaug og Fannrem og mellom Løkken Verk og Svorkmo for de som ønsker en togtur men ikke vil sitte på hele strekningen.

– Vi har hatt kortturer mellom Løkken Verk og Svorkmo på programmet tidligere også, sier John Arnt Holmen, markedskoordinator ved Orkla Industrimuseum. – Og i fjor prøvde vi noen dager med korte turer mellom Bårdshaug og Fannrem med noe interesse fra orkdalinger som ville kjøre en kortere tur med Thamshavnbanen. – Kanskje enda flere ønsker å prøve dette nå når det er fast hver lørdag og søndag.

Gode tilbud i begge ender

Både på Orkanger og på Løkken Verk er det mye å være med på for både tilreisende og lokale turister. Når toget kommer ned på Bårdshaug stasjon om morgenen rekker togpassasjerer å være med på omvisning i Thamspaviljongen før første tog går opp igjen til Løkken Verk. Hvis dere vil være lengre på Orkanger er det og mulighet til å besøke Bårdshaug Herregård, både for å få omvisning i Herregården og en lunsj i hotellets restaurant; Ministeren. For å få omvisning i Herregården må dette avtales på forhånd med resepsjonen på hotellet. På lørdager er det og mulighet til å foreta lørdagshandelen med togtur.

OI foto kajsa selnes Low res 57

På Løkken Verk vil de fleste besøke Gammelgruva og få med seg ei omvisning inne i fjellet. Det er flere omvisninger i helgene som passer inn med togtidene på Thamshavnbanen. I tillegg er utstillingene på Informasjonssenteret åpne hele dagen. På Løkken Verk er det mulig å kjøpe mat både på Bergmannskroa og på Torgkiosken under oppholdet.

OI foto kajsa selnes Low res 61

For nærmere opplysninger om åpningstider kan dere ta kontakt med Orkla Industrimuseum eller se på museets hjemmeside forteller John Arnt Holmen i en pressemelding til meldal.no.

Hjemmesiden finner du ved å trykke på annonsen som rullerer mellom de øverste artiklene våre.

Red: RS (bilder Kaisa Selnes)

Annonser


Medlemmer