Godt med rykende varm bacalao

Det har lenge vært ønsker om bacalao og i helga ble det endelig tid til å lage en skikkelig stor gryte med favorittmaten
06.11.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Dobbel porsjon og vel så det ble koka på søndagen, og da ble det også enkel middag på mandagen. Bacalao smaker faktisk enda bedre når den har stått et døgn og varmes opp dagen etterpå. Smakene har satt seg godt og konsistensen blir perfekt.
Bacalao
4 personer
500 g klippfisk
15 poteter
1 løk
1 lite glass tomatpure
1 boks hermetiske tomater
2 dl olivenolje
4 fedd hvitløk
1 tørka spansk pepper
Fisken legges i vann dagen før. Ca 12 timer utvanning holder hvis det ikke er ekstra store og salte fiskebiter.
Skrell og del poteter og løk. Del opp fisken i passende biter.
Jeg bruker å frese litt løk og hvitløk i olje før jeg legger fisk, potet, løk, tomatpure og hermetiske tomater lagvis i kasserollen. Fyll evt. på med vann og ekstra med olivenolje til lagene med potet, fisk og løk er dekka av væske.
La bacalaoen stå å småputre i 45-60 minutter. Bruk en kniv og stikk i potetene for å sjekke om de er passende koka.
Rør av og til forsiktig i bacalaoen slik at den ikke svir i bunnen. Server med god drikke og og evt. flatbrød.
Det er selvfølgelig lov å justere mengder av fisk, potet og løk. Det beste er å finne fram til din egen blanding og bruk denne oppskrifta som en mal til å begynne med.
tekst/foto
Britt G. Moen