Godt tilbehør til kjøtt og fisk

Furkunnjmat av Britt G. Moen

Da er det helg igjen, ”hjelpe min” kor fort tida går.
Vi er kommet til juli;  sommer og feriemåneden over alle. Det er grilltid og salattid, og jeg vil gi dere en  enkel oppskrift på potetsalat som alle liker.


01.07.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Potetsalaten serveres ”lun”.  Jeg tar med en grønnsalat også slik at vi får fine farger på sommerbordet.
Nyt sommerdagene.

Lun potetsalat.
Til 4 personer.
10-12 poteter
1 boks fløte
Litt melk
1 ts salt
Ca 1 ts sukker
Dill (fersk eller tørket)

Skrell og del potetene i terninger, legg i en kasserolle sammen med fløten og evt. litt melk.
Det skal være så mye væske at det akkurat dekker potetterningene.
Tilsett salt.
Kok opp potet og fløte og la det småkoke til potetene er møre. (ca 10-15 min).
Tilsett finskåret dill og smak til med litt sukker og evt. salt og pepper.
Blir fløtesausen for tynn, kan du tilsette jevning av 1 ss hvetemel og 1 dl melk.
Potetene inneholder stivelse så normalt blir det en fin konsistens uten jevning.

Gulrot og kålsalat.
Legg hjertesalatblader på et fat.
Fyll på med kokte, oppskårne gulrotbiter.
Dette blir en lekker og smakfull salat.

Begge disse salatene passer utmerket både til kjøtt og fisk.

Britt G.

Sommersalater og sommerstemning
Sommersalater og sommerstemning.

Annonser


Medlemmer