Gründercamp-vinnere med museumsplaner

Glade vinnere av årets Gründercamp med sjekken på 1500 kroner (foto: Anita Ree Snoen).

Åttende trinn ved Meldal ungdomskole har i to dager arbeidet med ulike utfordringer fra tre lokale bedrifter. Gruppe 7 bestående av Julie Steen, Ellen Groeggen, Erik Jensen, Tone Merete Aune og Ann Iren Engen gikk seirende ut av campen og fikk 1500 kroner for innsatsen.

 


24.05.2011 - Anne Mari Svinsaas

Gründercamp er starten på arbeidet med elevbedrifter som vil prege niende trinn for disse ungdommene, og det var altså bare ei gruppe som kunne stikke av med førsteprisen. Men også de 11 andre gruppene imponerte både jury og publikum. Mange gode ideer og kreative løsninger på de ulike utfordringene ble presentert da campen ble avsluttet tirsdag kveld med en stor presentasjon av alle gruppenes arbeider. Gruppe 10 (Sarah Furuhaug, Merel van den Broek, Ådne Auseth, Jørgen Steen og Elin Asbøll) og gruppe 4 (Marthe Lium Aas, Mariell Åsløkk, Daqing Wang, Jonas Lyngen og Kjersti Rian) fikk henholdsvis 3. og 2. plass i konkurransen.

 

UTFORDRINGER FRA NÆRINGSLIVET

Gründercampen startet mandag morgen. De 12 gruppene fikk da utfordringer fra tre lokale bedrifter; Ingrid Wold ved Orkla Industrimuseum, Gunnar Sørløkk ved Bygger'n (EA Smith) Storås og Jørn Arild Drugli ved Drugli Maskin AS.

Utfordringen fra Orkla Industrimuseum gikk ut på å komme opp med ideer til hvordan museet skal få flere besøkende til Gammelgruva, Informasjonssenteret og Thamshavnbanen. Fire grupper jobbet med dette, og Ingrid Wold var gruppenes mentor.

Fra Bygger'n ble elevene utfordret på avfallshåndtering - bedriften har relativt store mengder avfall som de ønsker å behandle på en miljømessig forsvarlig måte og trengte ideer til nye måter å tenke på, og Gunnar Sørløkk fulgte fire grupper gjennom arbeidet fram til presentasjonen tirsdag kveld.

Drugli Maskin AS utfordret de unge nyskaperne på å planlegge ei ny hjemmeside for bedriften samt en Facebook-profil for mer direkte kommunikasjon. Jørn Arild Drugli var mentor for de fire siste gruppene som arbeidet med dette problemet.

KREVENDE ØVELSER

For mange av ungdommene var det en helt ny måte å arbeide på; ikke bare skulle de samarbeide innad i gruppa, men de skulle også tenke selvstendig, kreativt og nytt - og ikke minst finne praktiske løsninger på bedriftenes utfordringer. De  måtte også forholde seg til mentor og hans/hennes ønsker. Og de måtte finne fram til og bruke kilder og nettverk som kunne hjelpe dem videre.

- Dette er svært krevende øvelser for ungdommer på 13-14 år. Det krever tankevirksomhet og innsats og en helt ny måte å arbeide på. Det krever samarbeid, gruppedynamikk og mot til å stå foran en stor forsamling og presentere arbeidet sitt. Det er virkelig beundringsverdig hva de klarer, sa rådgiver Liv Bente Resell, ansvarlig for entreprenørskaps-satsingen ved MuLb.

Juryen besto for øvrig av Lars Syrstad, Arve Slørdahl, Siri Eithun og Tormod Føll, og i premissene for sin avgjørelse vektla juryen samarbeid, kreativitet og løsningsorientert tenking.

 

Annonser


Medlemmer