Gulkake

Jul og nøtter hører sammen.
12.12.2011 -
Kategori: Furkunnjmat
Fra barndommens julefeiring så husker vel mange skåler med hasselnøtter, valnøtter og en finurlig nøtteknekker. Det var julesnacks; sitte å knekke nøtter i mellomjula og som oftest ble ikke nøtteskåla tom før langt ut på nyåret. Nøtter er en veldig bra kilde til både protein og fett, så det er til og med sunt. I vår moderne julefeiring har nok ikke nøtter den samme rollen dessverre, men vi kan jo bruke nøtter og mandler til å lage en herlig gulkake eller rettere sagt suksessterte. Det er en kake som holder seg i flere dager, den blir nesten bedre jo lengre den står.
Gulkake
4 eggehviter
200 g melis
200 g malte mandler
1 ts bakepulver
Pisk eggehviter og melis stivt. Bland forsiktig i de andre ingrediensene. Ha i en rund form 24 cm.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.
Eggkrem
4 eggeplommer
2 dl fløte
1/2 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
50 g smør
Kok opp eggeplommer, fløte, sukker i en kjele. Kok opp og rør hele tiden til massen tykner. Ta kasserollen av plata og rør inn smør og vaniljesukker. Avkjøl og bruk som fyll oppå kaka.
Snadder til julekaffen.
Britt G. Moen