Gulrotkake

 

Påska nærmer seg med stormskritt, men det er enda god tid til å bake ei god Gulrotkake.


03.04.2012 -
Kategori: Furkunnjmat

Gulrotkaka kan du ta enkelt ta med på hytta og den holder seg lenge, blir nesten bedre når den får stå kaldt i noen dager. Fyllet kan godt haes på når du har kommet fram, da det er enklere å frakte ei kake uten fyll og pynt.

Gulrotkake

4 egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 dl rapsolje/soyaolje

4-5 dl rå revne gulrøtter

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i det tørre og rør olje og gulrøtter i til slutt. Bland alt lett sammen.

Ha i smurt rundform 24-26 cm. Stekes i midt i ovnen på 140-150 grader i 1 time.

Fyll

1 pk Philadelfiaost

1 ts vaniljesukker

50 g smør

125 g melis

Rør alt godt sammen, bruk gjerne mixer.

Ha oppå avkjølt kake. Pynt med revet sjokolade, revet appelsin, strøssel eller hva som helst.

Godt til påskekosen.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer