Gulrotkake

Påska nærmer seg med stormskritt, men det er enda god tid til å bake ei god Gulrotkake.
03.04.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Gulrotkaka kan du ta enkelt ta med på hytta og den holder seg lenge, blir nesten bedre når den får stå kaldt i noen dager. Fyllet kan godt haes på når du har kommet fram, da det er enklere å frakte ei kake uten fyll og pynt.
Gulrotkake
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl rapsolje/soyaolje
4-5 dl rå revne gulrøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i det tørre og rør olje og gulrøtter i til slutt. Bland alt lett sammen.
Ha i smurt rundform 24-26 cm. Stekes i midt i ovnen på 140-150 grader i 1 time.
Fyll
1 pk Philadelfiaost
1 ts vaniljesukker
50 g smør
125 g melis
Rør alt godt sammen, bruk gjerne mixer.
Ha oppå avkjølt kake. Pynt med revet sjokolade, revet appelsin, strøssel eller hva som helst.
Godt til påskekosen.
tekst/foto
Britt G. Moen