Har du lyst til å prøve frisbee-golf, sup-brett eller en packraft?

Odd Inge Sletvold er i ferd med å fylle opp hyllene med sommerutstyr. Foto: Privat

 

Da kan det være smart å ta kontakt med Odd Inge på BUA i Meldal


07.05.2023 - Rita Smedplass
Kategori: Orkland kommune, Meldal Frivilligsentral, Fritid, Barn og ungdom

– Vi har lagt bak oss en aktiv vinter med stor interesse for å låne utstyr, og før påske var det svært glissent i hyllene, smiler Sletvold, som nå er i ferd med å fylle opp med utstyr som passer årstiden.

Snøbrett, skøyter, langrennsski og alpinutstyr må vike plassen for et stort utvalg av utstyr som dekker et svært bredt interessefelt.

– Hva har du egentlig å tilby, Odd Inge?

– Hos oss kan du låne det meste du trenger for en aktiv fritid. Alt fra telt, fiskeutstyr, bålpanner, stormkjøkken og bærplukkere til et bredt utvalg av sykler, oppblåsbare kanoer og sup-brett. Det er bare å stikke innom oss, vi ordner det meste, sier Odd Inge som administrerer både frivilligsentral og Bua i Meldal.

– Hva er egentlig BUA?

– Det er en nasjonal ideell organisasjon som skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. Bærekraft er et viktig prinsipp for oss. Istedenfor at alle skal kjøpe seg utstyr som kanskje blir brukt en kort periode, kan du heller låne. Det betyr at vi deler på godene. Du kan egentlig sammenligne BUA med et bibliotek, men i stedet for å låne bøker, så låner du sportsutstyr. Det er smart både når det handler om økonomi og miljø. Og det beste av alt, er at det er gratis, sier Odd Inge, som skryter av alle de frivillige som stiller opp for å hjelpe til med ordningen.

– Hvem kan låne utstyr?

– Tilbudet er først og fremst beregnet på barn og unge, men alle som har bostedsadresse i Norge og har norsk mobilnummer kan låne utstyr.

Du er hjertelig velkommen innom i åpningstida til Meldal frivilligsentral, som har åpent mandag og tirsdag 09:00-14:30, onsdag 12:00-14:30 og torsdag 13:00-20:30.  I tillegg er tirsdager åpen 17:00-19:00 i vintersesongen.

– Men vi kan åpne opp BUA etter avtale med låntakere alle dager såframt vi har kapasitet, sier Odd Inge, som oppfordrer de som har tenkt seg innom om å registrere seg på https://www.bua.io/registrer

– Du kan også gjerne benytte deg av våre facebooksider og skriv til oss der om du lurer på noe. Det hender jeg er ute av kontoret på dagtid, så send gjerne en melding før du stikker innom, sier Odd Inge Sletvold, som ser fram til en travel sommersesong med like stor aktivitet som de hadde i vintersesongen.


Odd Inge Sletvold er i ferd med å fylle opp hyllene med sommerutstyr. Foto: Privat

Skrevet av Steinar Larsen Orkland kommune

Sist oppdatert 05. mai 2023

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer