Har kontroll 

 

Festivalsjef Thomas Ryjord føler at mange brikker allerede er på plass foran årets Storåsfestival. Samarbeidet med lag og organisasjoner er nå basert på langsiktige avtaler, og det gir ro i rekkene. Hele organisasjonen har utviklet seg, og frivillige medhjelpere har fått verdifull erfaring. Utfordringene er mange, men det er blitt mer flyt i arbeidet og vi ligger foran fjoråret på flere områder, forteller Thomas. De bruker samme designere som i fjor, og lay-out på plakater er allerede ferdig. I tillegg har de flerårsavtaler med leverandører av lyd, mat og drikke m.m.  

14.03.2008 -
Kategori: Arkiv

Storåsfestivalen er en sponsorfri festival og arrangøren står derfor mye friere i konseptet, forteller Thomas. Vi slipper konflikt med særegne sponsorinteresser, og ingen skal være i tvil om at dette er et rent kulturarrangement. Han kaller det markedsidealisme, og det har vært veldig gode tilbakemeldinger på konseptet.

Festivalen har stor bredde, og satser på musikk fra A til Å. Ole Ivars i fjor ble en suksess, sjøl om det vakte skepsis i noen kretser når bandet ble lansert. Bandet trakk folk som vanligvis ikke ville vært samlet til denne konserten. Alle sosiale lag møtes på en positiv måte, og alderssammensetningen blant festivaldeltakere er unik.

Nytt av året er spennende virksomheter ”utom-musikalsk”. Det blir mer kunst, teater, historiefortellinger og mer sirkus. Arrangøren åpner for større rom enn en standard rockefestival.

Interessen for årets festival er stor, aktiviteten høy og billettsalget har økning også i år.

Utviklingen av ”gamle Folkets Hus” som et samlingspunkt for kulturen er i heftig framgang. Det har vært gode dugnadsøkter hver onsdag, lydanlegget står klart i Trondheim og venter på å bli montert på Storås. Kulturhuset er blitt til på rekordtid, og resultatet er mye bedre enn det noen hadde tort å håpe på. Huset har sjel, og det blir åpning i løpet av våren, forteller Thomas. Mysterier AS har allerede hatt pågang fra organisasjoner utenom kommunen som ønsker kursing og samarbeid på kulturfronten. Thomas synes dette er meget interessant.

Også reklamebiten styrer festivalen sjøl, og har etablert en god stab med ”tusenkunstnere”. Det er knyttet mye kompetanse til festivalen, sier Thomas.

Denne uka lanseres det svenske metallbandet Meshugg, i tillegg til det legendariske svenskebandet Charta 77. Sistnevnte spilte på Storås Utested i fjor høst. Punkbandet Propagandi fra Canada kommer til Storås i år, de har ikke hatt spilleoppdrag i Scandinavia siden tidlig på 90-tallet. Flere og atskillig større artistslipp vil komme utover våren.

Thomas føler ikke noe behov for å kommentere dialogen om støtte som har vært i media. Det er sunnere med direkte dialog framfor å bruke media som talerør, vi bør kommunisere, avslutter han.

 

Annonser


Medlemmer