Hjemmelaga osteiskake

Skal vi håpe på sommer, sol og isvær den siste uka i juni?
25.06.2013 -
Kategori: Furkunnjmat
Jeg vil iallefall dele denne nydelige og enkle isoppskrifta med dere, denne oppskrifta har jeg fått fra Siv Bjørkli som bor på Gjølme. Det er vel fint å kunne servere hjemmelaga is, den står seg jo også fint i fryseren og kan taes opp når du har lyst på noe godt i sommervarmen. Havrekjeksene kan også byttes ut med f.eks. daimsjokolade i biter eller kanskje en fruktsaus laget av frosne bær.
Osteiskake
3 dl kremfløte
1 philadelfiaost
3 eggeplommer
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
8 søte havrekjeks (Bixit/Digestive)
Fremgangsmåte:
Pisk kremfløte og ost sammen i mikser.
Pisk sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Bland de to massene sammen.
Ha knuste kjeks i bunnen. Hell i ismassen. Strø knuste kjeks på toppen. Jeg bruker alltid en glass-skål (trenger ikke å smøres)
Fryses minst 3 timer før bruk. Den kan godt taes opp 15 min før servering.
tekst/foto
Britt G. Moen