Husmannskost

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Har du rester av kjøtt, pølser eller kjøttdeig er det en ypperlig anledning til å lage din egne smakfulle lapskaus.


02.10.2011 - Magne Vullum
Kategori: Furkunnjmat

Lag en stor porsjon så har du mat i flere dager, enkel middag å varme opp og lapskaus smaker jo egentlig aller best oppvarmet dagen etterpå den er laget. Lapskaus var ”festmat” da jeg var ung, på offentlige fester og festivaler solgte de lapskaus og pølse med potetmos/potetstappe. Det var skikkelig god festmat og nattmat og det var slett ikke behov for å kjøre på en bensinstasjon å kjøpe seg ”klemmert”. Sikringskost er det også i dag og jeg prøver så godt jeg kan å gjeninnføre lapskaus på menyen i de komiteer jeg er med, ikke minst på idrettsarrangement der unge idrettutøvere ofte blir tilbudt pølse med brød eller formkake som eneste alternativet i løpet av en hel dag. HURRA FOR NÆRINGSRIK, SUNN MAT PÅ IDRETTSARRANGEMENT…………

Enkel god lapskaus
2-3 gulrøtter
3 skiver kålrot
8 poteter
½  løk
ca. 600 g kjøtt/pølse/kjøttdeig
Skrell og del opp grønnsakene i passende terninger. Kjøtt skjæres også i terninger.
Alt blandes i en kjele med
ca 1 liter vann eller kjøttkraft
Jeg koker opp en svinestek som jeg bruker i lapskausen og tar krafta av dette til lapskausen. Du kan også lage kraft av buljong.
Kok alt til grønnsakene begynner å bli møre, ca. 10-15 min og tilsett brun maisennajevning ca. 3-4 ss.
Salt og pepper tilsettes også etter smak.
Kok opp og la småkoke i et par minutter.
Server med tytingsylt (tyttebærsyltetøy) og flatbrød.

Jeg bruker det jeg har i huset av grønnsaker og kjøtt, denne gangen hadde jeg både svinestek, noen pølsebiter og kjøttdeig i kjøleskapet. Hadde også litt kokte hele byggryn som jeg tilsatte lapskausen. Har jeg en pose ertestuing i huset kan jeg tilsette dette i lapskausen også.
Alt er lov!!

Britt G. Moen

Husmannskost

Husmannskost

Husmannskost

Annonser


Medlemmer