Hva skal vi ha til middag? Fisk i form, takk!

03.03.2021 - Rita Smedplass
Kategori: Mat
Fisk i form, eller en slags gratengvariant er sjelden feil. Her presenterer vi en enkel og smakfull rett som passer like godt både "ørk" og helg. Johanne Storås deler oppskriften med oss og her er det selvsagt rom for egne varianter av grønnsaker og fisketype.
Fisk i form - grateng
En pakke/blokk torsk
2-3 store gulerøtter
½ -1 rød paprika
En liten purreløk
En eske krydderost
En boks Creme fraiche
Revet ost
Kutt grønnsaker i passende biter og frese de noen minutter i stekepanna før de legges i en ildfast form på ca 25x35 cm.
Fisken (helst tint så ikke retten blir for vassen) deles i biter og fordeles oppå grønnsakene. Krydre med salt og pepper eller annet krydder du liker nå, eller vent helt til slutt når retten er ferdig.
Pisk sammen ost og Creme fraiche, og tøm det over i formen. Strø en passende mengde revet ost over og stek midt i ovnen ca. 30 min på 200 grader.
God middag!
Red:RS