Hva skal vi ha til middag? Sildball - herlig tradisjonsmat!

26.02.2021 - Rita Smedplass
Sildball, en tradisjonsmat som du absolutt bør prøve, eller gjenta om det er lenge siden du har spist denne retten
Det finnes sikkert et utall oppskrifter på selve sildballen og sikkert like mange varianter av tilbehør også. Vi har fått lov å dele Johanne Storås sin variant med dere, og den har vært brukt i hennes familie i en årrekke. God, lettvint og sunn mat.
Sildball
3-4 fileter spekesild
8-9 store poteter
1-1 ½ dl lettkokte havregryn
ca 5 dl hvetemel eller til passe konsistens
Skrell poteter og del i mindre båter og mal de i kjøttkvern sammen med silda.
Rør inn havregryn og så hvetemel til passe deig (skal så vidt henge sammen)
Kok opp vann med litt salt i en passende kjele.
Ta en stor spiseskje og form baller ala kjøttkaker og legg de i bunnen av kjelen til du har fått fylt opp kjelen med baller. Når de har stått en liten stund kan du løfte de litt med en fiskeøse så de ikke setter seg fast.
Nå skal de stå i ca en halvtime mens vannet bare så vidt koker.
Kokt kålrot, stekt flesk eller bacon er godt følge til sildball.
God middag!
Red:RS