Hva skal vi ha til middag? Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe er en av denne kjøkkenskriverens favoritter!

meldal.no har en ambisjon om å komme med gode middagstips til folket. I dag lager vi blomkålsuppe - en stor favoritt i mange hjem. Det er lite som slår ei god, varm suppe i vinterkulda. Forresten er blomkålsuppe også typisk sommermat, så her har du en allrounder, rett og slett!


06.03.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Litt jobb er det jo med ei jevnet suppe - du må ta deg tid til å lage en base av kvit saus for å få den rette konsistensen på suppa.
Først koker jeg opp ca to liter lett saltet vatn og legger blomkålbuketter og litt løk i det kokende vatnet. La bukettene trekke i ca. 10-15 minutter (avhengig av størrelsen på kålbukettene) før du henter dem opp med ei hullsleiv og legger dem på et fat. Ha buljong i krafta og visp godt. 

Blkal 2

Nykokt blomkål.

Smelt smør i en ny kasserolle, rør inn hvetemel. Spe vekselvis med blomkålvatnet og helmelk til du synes at suppa har fått en fin konsistens. Smak igjen og avgjør om du trenger mer salt og pepper. Når du er fornøyd med smaken, legger du blomkålen tilbake i kjelen og setter den på ei plate med lav varme.

Blkal 3

Smelt smør

Blkal 4

Rør inn mel

Blkal 5

Spe med melk og kokevatn til fin suppekonsistens

Ha smør eller olje i steikepanna, fres baconbiter helt brune. Sil av fettet og hold dette varmt.

Til slutt varmer du suppa forsiktig opp, og like før den når kokepunktet, smetter du i matfløte og lar det hele så vidt nå kokepunktet igjen. Smak på krafta, tilsett pepper og litt salt hvis du synes det trengs. Juster med en anelse sukker.

Server med godt brød, bittelitt bacon og baconfett. Storartet mat, altså!

Blkal 6

Voila! En nydelig suppe er servert!

Du trenger til 4 porsjoner:

2 liter vatn, lett saltet

1 blomkålhode

1/2 liten løk

2 ss smør

4 ss hvetemel

2 dl H-melk

1-2 buljongterninger (storfe-, kylling- eller grønnsaksbuljong) - har du egen kraft i fryseren er dette helt topp.

1 dl matfløte (eller mer hvis du ønsker). Du kan også bruke kremfløte, men pass på at den ikke blir stående å koke. Da kan den skille seg.

Salt, pepper og bittelitt sukker.

Annonser


Medlemmer