Hva skal vi ha til middag? Et du fesk, bli du fresk!

 

meldal.no  ønsker å inspirere folket når det gjelder middag! Vi er mange som står i butikken og søker med tomt blikk i reoler, kjøle- og frysedisker etter noe som kan friste oss sjøl og familien. Nå kan du sjekke meldal.no og få gode ideer.


03.02.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

I dag har vi fisk på menyen, i dette tilfellet laks. Noen griner på nasen over oppdrettslaks. Vi som ikke fisker sjøl og som ikke har kanaler der vi kan kjøpe villaks, spiser gladelig laks og ørret  kjøpt i butikk. Ferdig snakka.

Vi begynner med fisken. Tar den ut av emballasjen og legger den på kjøkkenpapir slik at den blir litt tørrere. Salt og pepper på alle sider. La den ligge og godgjøre seg.

Laks i flote 4

Salt og pepper må til for å få smak på fisken.

Skrell potet og gulrot (eller kok dem med skallet på), sett dette til damping i kjele med damprist. Del opp brokkoli - den skal oppi kjelen de siste sju-åtte minuttene av koke-/dampetida.

Laks i flote 1

Flotte farger!

Så var det fisken igjen. Smør og olje i steikepanna, la det bli så varmt at det freser litt. Legg de tjukkeste fiskebitene opp i panna og steik dem på alle sider. Legg oppi bitene etter størrelsen og pass på at alle blir stekt litt på hver side. Del opp purre i ringer og ha dette i panna sammen med fisken. Skru ned varmen til et minimum etter at purren har fått litt farge. Trekk gjerne panna av plata mens du sjekker potet og grønnsaker. Når du regner med at potetene trenger ca 10 minutter til, kan du etter hvert legge brokkoli i kjelen og la dette dampe med, men pass på at den ikke blir "slamsen". Ta brokkoli og gulrot ut av kjelen hvis du synes de er ferdige, og la potetene koke litt til. Hell av vatnet og tørk potetene på svak, svak varme. 

Laks i flote 5

Steik fisken i smør og olje, gjerne sammen med purre.

Nå skrur du opp varmen på fiskepanna litt og heller litt matfløte  (1-2 dl)over fisken og purren. La dette varme seg nesten til kokepunktet - og vipps, har du laks i fløtesaus med potet, gulrot og brokkoli til middag! Vel bekomme!

Laks i flote 2

Pynt med litt appelsin. Resten av appelsina kan du bruke for å sette litt spenstig smak på drikkevatnet!

Laks i flote 6

Dette er skikkelig god mat - gjerne som søndagsmiddag. Hele måltidet tar en liten time å lage. Vatn med appelsinskiver og flatbrød smaker godt til!

Annonser


Medlemmer