Hva skal vi ha til middag i helga? Razzia-mat fra kjøleskap og fryser!

Massevis av smaker og godsaker etter et raid i fryser og kjøleskap. Nammis!

meldal.no har som ambisjon å inspirere folket når det gjelder middag! Vi er mange som står i butikken og søker med tomt blikk i reoler, kjøle- og frysedisker etter noe som kan friste oss sjøl og familien. Nå kan du sjekke meldal.no og få gode ideer. Velbekomme!


30.01.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Det var bare å bestemme seg. Raid!

Kyllingpanne 7

Masse brukbar mat mer eller mindre glømt i kjøleskapets grønnsaksskuffer.

Denne helgemiddagen skal være kortreist, det vil si hentet i lagene med ukjente saker og ting i kjøleskap og fryser. Lurt å raide fryseren først - varene skal jo helst tine før bruk. Mye godt der! Valget faller på en stor, men enslig kyllingfilet og et ditto vakuumpakket kyllinglår. OK, da har vi kjøtt. Hva kan vi finne i kjøleskapets mange skuffer og bakre regioner som kan passe til kylling? 

Kyllingpanne 2

Kylling kan brukes til omtrent alt unntatt dessert.

 

Kyllingpanne 3

Dette lover godt!

AHA! Uante delikatesser som nok ble innkjøpt i kjøp-kjøp-kjøp-tida like før jul. Du vet, de dagene da vi handler mat som om butikkene ikke kommer til å ha åpent mellom jul og påske ... Mildt sagt en del å hente i grønnsakskuffene: En søtpotet, en tafatt sitron, ei lita sellerirot, en stor løk, hvitløk, chili, en hel purre, to-tre daffe paprikaer, fire lett slagna gulrøtter, en kålrotbit, en brokkoli (lett gulnet i toppen).

Dette blir det snadder av!

Kyllingpanne 5

Fyll langpanna med gode smaker!

Slik gjør du:
Du trenger kjøtt eller fisk, eventuelt pølser eller vegetarbiff. Regn med ca.100-150 gram pr person. Finn fram langpanna og legg i bakepapir. Ringle godt med olje over papiret. Skru steikovnen på 190-200 grader.

Kyllingbitene først: Fileten får flere djupe hakk i kjøttet, og i hakkene strør jeg salt og pepper - og legger i tynne smørskiver. Det er lov å droppe smøret, naturligvis, men hvis smaken teller mest, må du bruke godt smør. Smør også inn sidene av fileten og strø på salt og pepper. Så var det det store låret. Her legger jeg smør, salt og pepper i lommer i skinnet på begge siden av lårstykket. Så: Opp i panna med kyllingen!

Kyllingpanne 9

Husk sitronskvis!

Grønnsakene: Skrell og del opp gulrøtter. Skjær brokkoli i litt store buketter - og pass endelig på å få med stilken; den blir kjempegod når den bakes (bruk potetskrelleren og fjern de groveste delene av skallet først). Del stilken i biter på tvers. Skrell søtpotet, purre, selleri og kålrot og skjær omtrent like store terninger av disse, ca. 1,5-2 cm. 
Skrell løk og del opp i grove båter, legg så mange hvitløksfedd du liker i panna, del en chili og fordel bitene over hele panna. Apropos hvitløk: Den blir søtlig og helt nydelig på smak når den bakes hel på denne måten - bare prøv! Del paprika i store biter, men vent med å steike dem.

Kyllingpanne 8

Deilig lukt av mange slags grønnsaker og kylling brer seg i huset.

Alt (unntatt paprika) skal nå oppi langpanna. Jeg roter rundt og lar grønnsakbitene få olje på seg. Strø over salt og pepper og urtekrydder som du liker. Jeg valgte estragon. Skvis over sitronsaft. Det smaker også godt hvis du tar bittesmå flak av smør og fordeler rundt om.
Så er det boms, inni ovnen med forma! Litt under midten. Følg med grønnsakene. Hvis noe begynner å se brent ut, må du enten snu det eller ta det ut. La alle disse godsakene bake i ovnen i ca. en halv time, men sjekk underveis, skru eventuelt ned varmen litt. Hvis alt ser fint ut, setter du panna litt lenger opp i ovnen og setter på grillelementet i noen få minutter. Pass på, dette går fort. Når skinnet på kyllingen freser litt, tar du ut langpanna og serverer razzia-mat sammen med ris eller couscous. Du kan naturligvis også steike poteter sammen med grønnsakene og droppe ris og sånt. Men server gjerne en appelsinsalat med epler og hasselnøtter attåt!

Kyllingpanne 6

Solskinnssalat med appelsin, epler og hasselnøtter.

Razzia-mat er både godt, billig og bra!

Kyllingpanne 10

Da er det bare å hogge inn. Avocado er veldig godt til kylling. Også ris, da!

Annonser


Medlemmer