Hva skal vi ha til middag? Kyllinggryte, takk!

 

meldal.no har som ambisjon å inspirere folket når det gjelder middag! Vi er mange som står i butikken og søker med tomt blikk i reoler, kjøle- og frysedisker etter noe som kan friste oss sjøl og familien. Nå kan du sjekke meldal.no og få ideer. Kanskje kan du til og med komme med tips til greie og lettvinte, krevende og gode, næringsrike og sunne middager. Velbekomme!


16.01.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Ei av flere kyllinggryter

Kylling, altså! Den er svært anvendelig og kan brukes til nesten hva som helst av tilbehør. Den kan bli til den lekreste gourmet-spise, men gjør også nytten som god og enkel hverdagsmat. Denne kyllinggryta er faktisk både enkel og god. Har du mulighet til å lage den kvelden i forveien, er den fin å varme opp sammen med ris til middag. Husk bare å avkjøle den skikkelig og sett den kaldt over natta.

Kylling 1

Jeg bruker engangshansker når jeg håndterer kylling. Jeg skyller både hansken og kyllingkjøttet før jeg begynner å tilberede kyllingen.

Når jeg lager kyllinggryter, er det ofte etter prinsippet «man tager hva man haver». Og det er ofte på slump når det gjelder mengder av både det ene og det andre. Her er en omtrentlig oversikt, men du kan fint bytte ut noen ingredienser med noe du tilfeldigvis har eller noe du liker bedre.

Kylling 3

Kylling på vei opp i gryta der chili, løk og gulrot, olje og kurrypasta venter.

Kyllinggryte til to-tre personer (pluss)

2 kyllingfileter ca. 400 gram
1 ts Red Curry Paste
2 ss olje
Noen fedd hvitløk
2 mellomstore gulrøtter
1 løk
Purre
1 stor paprika
½ chili (med hinner og frø hvis man liker det sterkt, bare fruktkjøtt hvis man liker en mildere chilismak)
litt sitron- eller limesaft
1 porsjonsbeger grønnsaksfond eller en terning grønnsaksbuljong
2-3 dl vann
1 boks kokosmelk
Salt, pepper og gurkemeie

Kutt opp gulrot, løk, purre hvitløk, chili og paprika (i større biter). Ta på engangshanske på den hånda som skal holde kyllingen – husk å skylle hanskens ytterside i lunkent vann. Skjær kyllingfiletene i biter, strø på pepper og salt og vend rundt på bitene slik at alt får krydder på seg. Vær forsiktig med saltet!

Kylling 6

Da begynner det å ligne på noe!

Ta olje i gryta/kjelen og slipp ei teskje Red Curry Paste oppi, la pastaen «smelte» inn i oljen. Slipp løk og gulrot oppi, la det frese. Kyllingen må du steike litt om gangen, bruk gjerne relativt høy varme, men pass på at ingen ting blir brent. Når all kyllingen har fått litt farge, kan du ha oppi resten av ingrediensene, inkludert ei lita teskje gurkemeie. Vent med vannet, buljongen og kokosmelka.

Kylling 4

Kraftig og sterk krydderpasta som gir varme og dybde til kyllingen.

La grønnsaker og kylling surre på svak varme i minst 20 minutter, gjerne lenger. Sett risen på kok. Tilsett vann og buljong og la det koke ei stund. Kokosmelka skal has i helt på slutten. Gi retten et oppkok, men den skal ikke stå og koke. Hvis du synes gryta blir for tynn, jevner du med et par teskjeer potetmel utrørt i kaldt vann. Varmes til kokepunktet, rør godt rundt.

Så kan du velge diverse tilbehør til kyllinggryte med ris, for eksempel appelsinskiver, peanøtter, mango chutney, soyasaus, en appelsinsalat eller annet du liker. God middag!

Kylling 5

Kyllinggryte med ris og mango chutney er servert. Splash gjerne litt sitronsaft over. Vel bekomme!

Annonser


Medlemmer