Hva skal vi ha til middag? Seibiff er en vinner hos oss.

Dette er veldig god mat!

Fersk seifilet kan en sikkert lage mye godt av, men av en eller annen grunn blir det nesten alltid samme matrett hos oss, nemlig seibiff.


23.03.2021 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat

Jeg prøver alltid å få med meg fisk fra ferskvaredisken på Mega hvis jeg tilfeldigvis er på Orkanger. 

Denne gangen ble det fersk seifilet, og da er menyen klar: Da vil vi lage seibiff. Jeg kjøpte 600 gram til oss to gamle pluss katta. Nå viste det seg seinere at katta takket nei, men det visste jeg ikke da jeg handlet ... En halvkilo fisk er mye til to personer, men de siste bitene ble god lunsj dagen etter.

Så, til matlagingen:

500 gram seifilet, skjæres i fine biter (3-4 cm)
2 egg vispes sammen
Salt og pepper, hvetemel eller brødrasp  blandes og has i plastpose

Seibiff 2

Traurig? Tja, kanskje. Men sikringskost, og god sådan, det er det!

Poteter, gulrøtter, rødløk eller annen løk, smør/olje

Sett potet og gulrot til koking
Steik løken, gjerne på låg varme og over lang tid

Seibiff 4

Løk som har ligget lenge i panna på svak varme blir veldig søt og god.

Dypp fiskebitene i egg og hiv s\dem så i posen sammen med mel/brødrasp, salt og pepper. Rist forsiktig til fiskestykkene er helt dekket av blandingen. Steik seien i olje eller smør, 10-15 minutter.

Server seibiff sammen med kokte poteter og gulrøtter og deilig løk.

Flatbrød må det være, og aller beste drikke til denne maten er kaldvatn!

Seibiff 3

Da er seibiff servert. Velbekomme!

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer