Jubileum i Urtesmakekakebakeriet

 

Jentene i Urtesmakekakebakeriet bød på minikonsert og nybakte kanelboller da Verdens minste julemarked feiret sitt fem års jubileum.

 


10.12.2017 - Helga Romundstad
Kategori: Næringsliv, advent, Jul

Tidlig i høst begynte Ane Haugen Wexelsen og Tone Kristin Søbstad Sæther nedtellinga til femårsjubileumet for Verdens Minste Julemarked. Jubileumet ble lagt til denne helga og ble feiret med et musikalsk innslag, hjemmelagd te og boller.  -Vi håper at flere tar turen til Urtesmakakakebakeriet for å feire sammen med oss - for det er DET som er hele poenget med Verdens Minste Julemarked: Å samle gode folk, skrev jentene på sin facebook-side i forkant av arrangementet. Gode folk kom og lokalene var fulle under jubileumsfeiringen.

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 6

Ane Haugen Wexelsen og Tone Kristin Søbstad Sæther

Det hele startet for fem år siden da idèen til Verdens minste julemarked ble født. Den gang ble markedet holdt i en annen bygning på gården Øvre Haugen. Etter den tid ble Urtesmakekakebakeriet etablert og markedet har blitt holdt der de siste årene.  

- For å markere at det er fem år siden vi startet, ville vi gjøre noe ekstra denne lørdagen, forteller Ane og Tone, og dermed ble tanken om en minikonsert realisert. Gavin Loughlin sang og spilte gitar og bidro til god stemning i de trivelige og småe lokalene. Publikum så ut til å kose seg noe som applausen bekreftet.

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 1

Gavin Loughlin, som bor på Storbuan, er en allsidig kar som driver med flere ting. En av de tingene han liker best er å skrive sanger, samt fremføre disse. - Jeg tar gjerne på meg spilleoppdrag, forteller den blide trubaduren, som avsluttet sin minikonsert med å spille en sang som han selv har skrevet etter et møte med en ravn i skogen.

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 7

 

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 8På det femte Verdens minste julemarked ble gjestene møtt med lukten av nybakte boller. Disse ble servert sammen med hjemmelagd te under minikonserten. Det vanket også en karamell eller to. - Tanken bak julemarkedet er at det skal være koselig og god stemning for gjestene, forteller Ane. - Her skal det være mulighet for å få en fin opplevelse, samt komme i julestemning, fortsetter hun.

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 9 

Urtesmakekakebakeriet 5 ar 10Siden oppstarten av Verdens minste julemarked og Urtesmakakakebakeriet har nye produkter blitt til og dermed har vareutvalget økt (se eksempler i bildegalleriet). - De fleste produktene våre er laget av restematerialer fra annen produksjon, forteller jentene. Eksempler på dette er tova votter som er strikket av restegarn fra Røros Tweed, samt hårspenner med dekorasjon laget av trespon fra treskjærerproduksjon. Jentene henter også vekster fra naturen som de benytter i dekorasjoner og i de forskjellige tesortene de produserer. - Vi ønsker å skape nye ting av lite og av det som er til overs isteden for at det kastes, sier Ane og Tone. - Det trenger ikke å være stort for at det skal bli til noe bra, sier Ane. - Dette er dagens minikonserten et godt eksempel på, fortsetter hun.

Selve lokalene i Urtesmakekakebakeriet er også en type gjenbruk. Rommene har tidligere tilhørt Anes besteforeldre og vært brukt til koking av grisemat og vasking av klær. Ane forteller at de ofte tar frem hennes bestemor, som var kokke hos Orkla Gruber, sin kokebok og lager blant annet kaker med oppskrifter derfra. Så i Urtesmakekakebakeriet, kan man på visse dager være så heldig å få smake "direktørkaker". 

Selv om nå Urtesmakekakebakeriet har blitt fem år, så tenker ikke jentene å gi seg med det. De har mange planer fremover. De forteller at dersom en vennegjeng eller en bedrift ønsker å leie lokalene til en hyggelig samling, så er dette fullt mulig. Lokalene kan også benyttes i kurssammenheng, noe som kommer å skje neste år. Da skal nemlig Urtesmakekakebakeriet lokaler leies ut til Matnavet på Mære i forbindelse med et kurs i nyttevekster.

Verdens minste julemarked holdes også åpent i Urtesmakekakebakeriet i helga som kommer. 

Tekst og bilder: Helga Romundstad

Annonser


Medlemmer