Jul på museet

 

Her blir det aktiviteter for både små og store i adventstiden


30.11.2017 - Rita Smedplass
Kategori: Jul, advent, Kultur, Næringsliv

 032yiVA78kob

Jul på Orkla Industrimuseum

3. desember er første søndag i advent og tradisjonen tro er det julemesse og tenning av julegran på Løkken Verk. Orkla Industrimuseum inviterer til åpent museum denne dagen med mulighet til å besøke utstillingene og aktiviteter for barn.

images 5

Aktiviteter for barn

Det blir juleverksted for barn med forskjellige aktiviteter som passer for små og store. Det blir og opplesning av fortellingen «Nisse-ekspressen». Aktivitetene på museet blir både før og etter at julegrana blir tent.

 

Åpne utstillinger

For de som vil besøke utstillingene denne dagen er det mulig å se både bergverks- og jernbaneutstillingene samt jubileumsutstillinga om Christian Thams. Jubileumsutstillinga åpnet på årets bergmannsdag og vil være mulig å få med seg fram til sommeren. I tillegg er museumsbutikken åpen og her kan du finne julegaver til hele familien.

 022ynU6uHE6V

Foruten åpne utstillinger første søndag i advent, er museet og museumsbutikken åpent på dagtid alle hverdager fram til jul. Siste åpningsdag i 2017 er 22. desember.

 

Onsdag 6. desember er siste dag i år med kveldsåpne utstillinger og håndarbeidskafe. Dette har vært et populært møtested i høst og Orkla Industrimuseum kommer til å fortsette med kveldsåpne utstillinger også i 2018.

 

Lysmesse i Gammelgruva

I mange år var lysmessa i Gammelgruva fast innslag før jul. I år inviterer konfirmantene og menighetene i Meldal igjen til en litt annerledes gudstjeneste i arbeidets og slitets katedral. En lysfest i fjellet på Løkken Verk hvor konfirmanter fra hele kommunen deltar i gudstjenesten sammen med prest Marita og ny organist. Lysmessa er i år lagt til torsdag 7. desember og det er åpent for alle og gratis inngang.

032ynU6iueNn

 Tekst og bilder: Orkla Industrimuseum

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer