Kjapp kylling

 

Kylling med diverse snaskens er lett og god mat.


21.02.2022 - Anne Mari Svinsaas
Kategori: Mat, Middag

Når jeg er i beit for noe lett, lettvint og kjapt til middag, blir kylling ofte løsningen. Kylling er anvendelig og passer til nesten alle slags grønnsaker. Et alternativ til denne wok'en kan være å bruke gulrotstenger, brokkolibuketter eller en wokblanding fra fryseren på butikken.

Kyllingwok 4

Denne wok-oppkriften kommer her:

400 gram kylling
1 rød paprika, skåret i store biter
1/2-1 rødløk, kuttet
1/2 purre i tjukke skiver
Fersk ingefær (ca to cm)
2 fedd kvitløk
En vårløk
Ei stang selleri (kan sløyfes, naturligvis)
Litt fersk chili (kan også sløyfes)
Eventuelt en pose woksaus - den smaken du måtte like best

Kylllingwok 5

Her bruker jeg 400 gram kyllingfilet, skåret i fine biter. Bruk wokpanne eller ei steikepanne med høge karmer. La kyllingbitene få fin stekeskorpe rundt om før du strør på salt og pepper. Tilsett revet ingefær og kvitløk og spre disse godsakene godt, slik at kyllingbitene får riktig god smak. Pass på varmen - kvitløken blir fort brent!

Tilsett løk, vårløk, chili og selleri og la dette surre med ei stund til løken er mjuk. Tilsett purre og paprika og til slutt den ferdigkjøpte woksausen, som er en lettvint måte å få en saftig og smakfull wok på.

Kyllingwok 2

 

Wok'en er ferdig når paprika og purre er blitt mjuke. Server med kokt ris og noe godt attåt. Appelsin, mais, peanøtter og grønn salat smaker godt til denne maten.

Bon appetit!

Annonser


Medlemmer