Klart for kulturskoleuke: – Målet er å fylle kommunen med kulturopplevelser 

Fra arrangementet i 2022. Foto: er Patryk Polanski

 

Med over 450 elevplasser og undervisning på de fleste skolene i kommunen, vil de mange elever få opptre i sitt nærmiljø


15.03.2023 - Rita Smedplass
Kategori: Orkland kommune, Orkland kulturskole, Barn og ungdom

 

Orkland kulturskoleuke går av stabelen 27. - 30. mars. Det blir en uke fylt med spennende forestillinger og arrangement som skal merkes i hele kommunen.  

– Det hele starter med en «tjuvstart» på Krokstadøra fredag 24. mars, hvor vi samordner opptreden for våre elever med et grunnskolearrangement, sier Helge Rolstadås, som er leder for Orkland kulturskole.  

Storformat og intimkonserter 

Deretter fortsetter det med tre forestillinger i litt større format. Mandag 27. mars blir det kveldsforestilling i Løkken kulturhus. I amfiet på Lensvik skole vil det være kveldsforestilling onsdag 29. mars og skoleforestillinger torsdag formiddag. På Orkanger er det skoleforestillinger torsdag 30. mars, både på formiddag og kveld. Etter påske blir det huskonsert på Orkanger ungdomsskole. For mange elever passer et mindre og mer intimt format minst like godt som det store i Orkland kulturhus, og disse får tilbud om å være med her.  

– For elever på visuell kunst blir den årlige kunstutstillingen på slutten av skoleåret, opplyser Rolstadås.    

Variasjon og mangfold 

Orkland har en kulturskole med over 450 elevplasser og undervisning lagt til de fleste skolene. Elevene er en mangfoldig gruppe, lokalsamfunnene er forskjellige og elevtallet ved de ulike skolene varierer. Da blir det naturlig nok også en variasjon i innhold i kulturskoleuka for de ulike elevene.  

– Det ligger et stort stykke arbeid bak for å skape både arenaer og konsept som gjør at kulturskoleuka blir synlig i hele geografien, sier Rolstadås, som gir honnør til skolens 23 lærere som har jobbet godt for å finne det beste tilbudet for hver enkelt elev. 

Lover gode opplevelser 

Målet er å fylle kommunen med kulturopplevelser, slik at det blir mulighet for de fleste av elevene til å opptre. For noen av elevene vil imidlertid det beste tilbudet være å få undervisning istedenfor å opptre under kulturskoleuka, noe skolen har god dialog med både elever og foresatte om.  

– Verdien i kulturfagene ligger i samspillet og skapergleden mellom elevene og lærerne, sier en entusiastisk Rolstadås, som kan love mange fine kulturopplevelser.  

Her finner du mer informasjon om Orkland kulturskole og kulturskoleuka 

6590136 5133737

Mangfold preger sceneinnslagene på kulturskoleuka. Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto: Patryk Polanski

Skrevet av Steinar Larsen Orkland kommune

Sist oppdatert 14. mars 2023

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer