Koselig UB-Café i Løvby

Elevene ved Restaurant og matfag ved Meldal videregående skole har sin egen ungdomsbedrift. UB-Café har åpent tirsdag til torsdag fra kl. 10.00 til 14.00 denne uka og i uke 9 og lokalene finner på nordsiden av skolebygget. Det er middagsservering fra kl. 11.00 til 13.00 - og UB-Café er åpen for alle. Restaurantsjef Heidi Sundli ønsker alle hjertelig velkommen.
F.v. Servitørene Jon Ragnar Ervik og Silje Nesset, kjøkensjef Karina Nordskag og restaurantsjef Heidi Sundli. Foto: Marit Mjøen
12.02.2008 - Marit Mjøen
UB-Café har anlig a la cart meny med småretter, og i tillegg en middagsmeny som ser sik ut:
Uke 8
- Tirsdag 12. februar: Kjøttkaker med grønnerter og brun saus
- Onsdag 13. februar: Saltskjøtt m/ kålrotstapp
- Torsdag 14. februar: Lapskaus
- Fredag 15. februar: Kjøttpudding og løksaus
Uke 9
- Tirsdag 26. februar: Gryterett m/ salat og brød
- Onsdag 27. februar: Fiskegrateng
- Torsdag 28. februar: Klubb m/ duppe og flesk
- Fredag 29. februar: Soddsuppe
Det er elevene på VG1 - førsteårselevene - som har ansvar for ungdomsbedriften. Den drives som prosjekt til fordypning og er svært vellykket. Ungdomsbedriften er organisert som en vanlig virksomhet med daglig leder, produksjonsansvarlig, regnskapsansvarlig og ansatte i alle funksjoner. UB-Café har både restaurantsjef (daglig leder), to kjøkkensjefer og servitører som har alt ansvar for virksomheten.
- Elevene har ansvar for alt, fra valg av meny, bestilling og innkjøp, prisberegning, matproduksjon, oppdekking av bord, servering, rydding og oppvask, sier anvarlig lærer Åshild Sveli. - Det er svært lærerikt for elevene å ha et fullstendig ansvar og i tillegg ser vi at de andre elevene og de ansatte ved skolen setter pris på å ha en restaurant her. Og spesielt artig er det å se at lokalbefolkningen benytter seg av tilbudet. Vi har orientert beboerne på omsorgsboligene Løvbytunet om restauranten vår, og de er hjertelig velkommen.