Kraftig kost

Feittirsdag er rett om hjørnet og skal man følge skikken er det bare å fylle på med feit mat.
20.02.2012 -
Kategori: Furkunnjmat
Siste dag før fasten skulle det tradisjonelt fylles opp med kraftig kost. Saltkjøtt og kålrotstappe eller rømmegraut er vel de rettene som brukes i Trøndelag også i dag.
Oppskrift på saltkjøtt og kålrotstappe ligger her fra før, så da står rømmegrauten for tur.
Rømmegraut
3 dl rømme kokes opp
3-4 ss mjøl
Bland mjølet i rømmen og kok slik at feita kommer fram.
Bruk ei øse og prøv å samle opp litt av feita, for å ha over grauten når den serveres.
Tilsett evt. litt mer mjøl.
Spe med melk til grauten er passende tykk, kok opp mellom hver gang du tilsetter melk. Rør godt hele tida.
Server rømmegrauten med kanel og sukker oppå.
tekst/foto
Britt G. Moen