Kreativt kjøkken med lokale råvarer

13.09.2009 - Frode Langeng
Kategori: Arkiv
Stein's oppgave var å komponere nye retter ut av det deltagerne kom med. Deltagerne fikk tilbake inspirasjon, mattips og selvsagt - spise maten! Se noen av oppskriftene under bildene nederst i artikkelen!
Deltakere på bildene er: Kirsten Aasen, Anne Mosbakk, Ragnhild Grefstad, Frode Langeng, kokk Stein Dyrseth og prosjektleder fra Orkla Landbruk Ane Haugen Wexelsen.
MENY
Drikke
o Urtevann: vann med blomster av rødkløver og ……….
Brenneslesuppe med urtesnøfrisk og bjørkebrød
Brenneslesuppe:
o Skyll og kok opp 1 liter brennesleblader
o Hell av vannet
o 1 liter nytt vann helles over
o hurtigmixer brukes for å på ei jevn suppe
o Ha i raspet potet, to stk,
o Smak til med smør, salt og pepper
Snøfrisk med urter:
o Snøfrisk blandes med urter (løvetann, ruccola, grasløk, luftløk/pipløk, bjørnerot, ingefærmynte ……..++), hvitvinseddik, salt og pepper
Brød (fuccacia):
o I kg hvetemel
o 2 dl olivenolje
o 8 dl lunkent vann’
o 1 pose tørrgjær
o 1 klype salt
o 1 klype sukker
o en neve tørka bjørkeblad
o fersk basilikum
- bjørkeblad, mel, olje, vann, gjær og sukker blandes i kjøkkenmaskin
- Deigen helles over i godt smurt langpanne, pensle med olje og strø over salt og basilikum
- Stekes i 40 minutter ved ….C
Hurtiggravet elgfilét fra Meldal med urtesalat
- Løvtynne skiver av elg indre-/ytre-filét legges på tallerken, smøres med sitronsaft av fersk sitron, dryss over salt og kvernet pepper, smør på litt olivenolje, la stå i 20 minutter.
- Sursylta rabarbra med granskudd
o Sukker, eddik, rabarbra og granskudd kokes
o ……
- Urtesalat av diverse urter
Løvetann, ruccola, luftløk/pipløk, grasløk, bjørnerot, ingefærmynte
- Dekor: balsamicoeddik og sukker kokes og …….?
Løpstikke is parfait med lun rabarbrasuppe
- Rabarbrasuppe:
o Kok opp 1 liter vann med 1 liter sukker,
o ha i kutta rabarbra og blad av ingefærmynte,
o jevnes med potetmel i vann.
o Tilsett ripsgele til ønska farge.
- Is:
o 10 eggeplommer piskes luftig
o 320 gram sukker og 2,6 dl vann kokes inn
o dette piskes sammen mens sukkerlaken er varm. Piskes kald
o hakk løpstikke og bland i eggemassen
o 5 dl kremfløte piskes luftig
o bland sammen og frys
o pynt med frisk gauksyre