Kreativt kjøkken med lokale råvarer
            
            Stein Dyrseth tryller frem de lekreste retter av ting man kan finne ute
            
            
            13.09.2009 - Frode Langeng
Kategori: Arkiv
Stein's oppgave var å komponere nye retter ut av det deltagerne kom med. Deltagerne fikk tilbake inspirasjon, mattips og selvsagt - spise maten! Se noen av oppskriftene under bildene nederst i artikkelen!
Deltakere på bildene er: Kirsten Aasen, Anne Mosbakk, Ragnhild Grefstad, Frode Langeng, kokk Stein Dyrseth og prosjektleder fra Orkla Landbruk Ane Haugen Wexelsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MENY
Drikke
o    Urtevann: vann med blomster av rødkløver og ……….
Brenneslesuppe med urtesnøfrisk og bjørkebrød
Brenneslesuppe:
o    Skyll og kok opp 1 liter brennesleblader
o    Hell av vannet
o    1 liter nytt vann helles over
o    hurtigmixer brukes for å på ei jevn suppe
o    Ha i raspet potet, to stk, 
o    Smak til med smør, salt og pepper
 Snøfrisk med urter:
o    Snøfrisk blandes med urter (løvetann, ruccola, grasløk, luftløk/pipløk, bjørnerot, ingefærmynte ……..++), hvitvinseddik, salt og pepper
Brød (fuccacia):
o    I kg hvetemel
o    2 dl olivenolje
o    8 dl lunkent vann’
o    1 pose tørrgjær
o    1 klype salt
o    1 klype sukker
o    en neve tørka bjørkeblad
o    fersk basilikum
- bjørkeblad, mel, olje, vann, gjær og sukker blandes i kjøkkenmaskin
- Deigen helles over i godt smurt langpanne, pensle med olje og strø over salt og basilikum
- Stekes i 40 minutter ved ….C
Hurtiggravet elgfilét fra Meldal med urtesalat
- Løvtynne skiver av elg indre-/ytre-filét legges på tallerken, smøres med sitronsaft av fersk sitron, dryss over salt og kvernet pepper, smør på litt olivenolje, la stå i 20 minutter.
- Sursylta rabarbra med granskudd
o    Sukker, eddik, rabarbra og granskudd kokes
o    ……
- Urtesalat av diverse urter
Løvetann, ruccola, luftløk/pipløk, grasløk, bjørnerot, ingefærmynte
- Dekor: balsamicoeddik og sukker kokes og …….?
Løpstikke is parfait med lun rabarbrasuppe
- Rabarbrasuppe: 
o    Kok opp 1 liter vann med 1 liter sukker,    
o    ha i kutta rabarbra og blad av ingefærmynte, 
o    jevnes med potetmel i vann. 
o    Tilsett ripsgele til ønska farge.
-  Is:     
o    10 eggeplommer piskes luftig
o    320 gram sukker og 2,6 dl vann kokes inn
o    dette piskes sammen mens sukkerlaken er varm. Piskes kald
o    hakk løpstikke og bland i eggemassen
o    5 dl kremfløte piskes luftig
o    bland sammen og frys
o    pynt med frisk gauksyre