Kreftpoliklikken på Orkanger får kr 87.862,84

Foto: To representanter fra den nå avviklede Orkdal og omegn kreftforening, t.v. Wenche Dahl Rian og Marit Mjøen sammen med seksjonsleder Ingrid Bakk ved Kreft poliklinikk ved Orkdal sjukehus.

Orkdal og omegn kreftforening har avviklet og siste bevilgning er gjort. Pengene på bankkkonto ved avviklinga, 87.862,84 kroner, er gitt til Kreft poliklinikk ved sjukehuset på Orkanger.


17.12.2021 - Rita Smedplass
Kategori: Helse, Lag og foreninger

 

- Dette er veldig hyggelig og pengene går uavkortet til spesielle investeringer ved sjukehuset på Orkanger vi ikke får dekt fra St.Olav Hospitals eget budsjett, sier seksjonsleder Kreft poliklinikk ved Orkdal sjukehus, Ingrid Bakk som mottok gaven fredag 17. desember.

Ingrid Bakk berømmer den lokale kreftforeninga for all støtte som er gitt gjennom mange år.

- Vi setter veldig pris på både bevilgede penger og ikke minst kreftforeningas engasjement gjennom en frivillig besøkstjeneste med servering og samtaler med pasienter og pårørende. Vi vil savne foreninga, sier Bakk.

Da St.Olavs Hospital besluttet å legge ned tilbudet ved poliklinikken ved Orkdal sjukehus i 2006, kjempet kreftforeninga for å beholde tilbudet. Dette var forgjeves, men gleden var desto større da St. Olavs besluttet å gjenåpne poliklinikken i 2012 som en klinikk under kreftavdelinga ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Etter den tid har Orkdal og omegn kreftforening hatt et tett og godt samarbeid med poliklinikken.

- For oss var det helt naturlig og i tråd med våre statutter å gi gjenværende kontobeholdning til gavekontoen til Kreft poliklinikk ved Orkdal sjukehus. Pengene gis uten begrensninger. Vi er sikre på at Ingrid Bakk og hennes kollegaer vil bruke pengene til beste for de vi ønsker å hjelpe, nemlig pasientene. Dette inkluderer også støtte til kurs og videreutdanning av kreftsykepleierne, sier kasserer i den nå avviklede foreninga, Wenche Dahl Rian.

Ingrid Bakk sier at pengene vil bli brukt lokalt og blir stående på Kreft poliklinikks egen gavekonto inntil de beslutter hvordan de skal brukes.

 

Marit Mjøen

 

Red:RS

 

Annonser


Medlemmer